Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in ziyareti önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika seyahati dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu.
Samet Dirican
|
22 Şubat 2022, Salı - 13:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in ziyareti önemli

Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanıması kararına değinen Erdoğan ''Kararı kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Tarafları sağduyu ve uluslararası hukuka riayete çağırıyoruz.'' dedi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak ''Karadeniz ülkesi olmamız nedeniyle birçok tedbir paketinin oluşturulması şart. Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık. ABD'nin açıklamaları ve Münih Konferansı'ndaki gariplikler, nereye çalışıyor belli değil. Bana göre Münih Konferansı bir NATO Zirvesi olmaktan öteye geçmedi.''

İsrail'in Türkiye ziyareti

Sayın Herzog’un ziyaretini gerçekten önemsiyoruz. Bu ziyaretle Türkiye-İsrail ilişkilerinde atılan adım, bundan sonra diğer boyutlarda da görülebilir. Suudi Arabistan’la da ilişkilerimizin geliştirilmesini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde olumlu diyalog ve ilişkilerimizi somut adımlarla ilerletme arzusundayız.

Cumhur İttifakına leke süremeyiz

Millet İttifakı’nın içerisinden herhangi birisini aramıza katamayız. Çünkü orası bir zillet ittifakıdır. Bundan alıp da Cumhur İttifakı’mızı lekeleyemeyiz.

Elektrik tarifesi düzenlemesi

1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızı rahatlatacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.

Hal yasası

Halleri tam anlamıyla kayıt altına almak istiyoruz. Hem hal içerisindeki yönetimin regüle edilmesini hem oraya üreticilerin girmesini sağlayacağız. Belli kotada üretici birliklerine kontenjan vererek hallere girmesini sağlayacağız ki fiyatların dengelenmesinde rol oynayabilsinler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1318578/cumhurbaskani-erdogan-israilin-ziyareti-onemli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.