Fatih Şahin: Putin kararını kabul etmemiz mümkün değil

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Rusya'nın Ukrayna'nın ​Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2022, Salı - 14:12
Fatih Şahin: Putin kararını kabul etmemiz mümkün değil

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Şahin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Putin'in kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Şahin "Rusya Devlet Başkanı Putin, sözde  Luhansk ve Donetsk 'in bağımsızlığını tanımış oldu. Bu karar uluslararası hukuk kurallarına, Minsk sözleşmesi ve uluslararası anlaşmalar aykırı bir tasarruf olması nedeniyle bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

"Sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız"

Türkiye için Ukrayna'nın siyasi birliği, bütünlüğü, egemenliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Şahin, sözlerine şöyle devam etti;

Bütün komşularımızın egemenliği, siyasi birliği önemli olduğu gibi Ukrayna meselesine de aynı şekilde bakıyoruz. Bizim temennimiz bu sorunların, bizimde içinde bulunduğumuz Karadeniz ülkelerini ilgilendiren bu meselenin barışçıl yollarla diplomasinin işletilerek çözülmesi olacaktır. Bu meselenin çözümünde, bugüne gelmezden önce sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok önemli hamlelerde bulundu. Her iki devlet başkanıyla görüştü hararetin, gerginliğin azalması için üzerine düşeni yaptı. Geldiğimiz nokta hiç arzu ettiğimiz bir nokta değil. Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir görev ve rol düşerse bu sorunun çözülmesi için sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağımızı ifade edebiliriz.

Şahin, Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş beklemiyoruz ama bu süreç her gelişme açık.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1318883/fatih-sahin-putin-kararini-kabul-etmemiz-mumkun-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.