"Eskiden ihtiyaç sahipleri gözetilmiyordu"

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, yardım alan aile sayısının 2 kata yakın artmasının, 'yoksulluk arttı' şeklide okunamayacağını söyledi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2022, Salı - 14:53
"Eskiden ihtiyaç sahipleri gözetilmiyordu"

Fatih Şahin, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Şahin, AK parti döneminde destek alanların sayısının üç buçuk milyon kişiden 6 milyon kişiye yükselmesini doğru okumak gerektiğini vurguladı.

Bunun yoksulluğun ve yardım ihtiyacı duyanların artttı diye yorumlanamayacağının altını çizen Şahin şöyle devam etti:

"Bizden önce bu ihtiyaç sahipleri gözetilmediği için görmezden gelindiği için yok sayıldığı için o rakamlar çok yüksekti. Bizden önce belki olması gereken rakam belki 8 milyondu belki 10 milyondu Gerekli destekler verilmediği için 3 buçuk milyon aile bundan yararlanıyordu. Yoksa olan 3 buçuk milyondu da bugün 6 buçuk milyon geldi değil. Az önce rakamları verdim hane sayısı aslında ihtiyaç duyan hane sayısı azalmış olmasına rağmen o dönemde gerekli yardımlar yapılmadığı için bu artmış gibi görünüyor. Son dönemde artması da küresel dalgalanmadan kaynaklanan bir durum söz konusu. İşgücü piyasasında AK Parti döneminde çok ciddi bir artış oldu."

Fatih Şahin, "İstihdam da tekrar artış söz konusu. Sanayi, üretim, ihracatta her çeyrek yeni rekorlar kırıyoruz." dedi.

Şahin, bu artışların tüm sosyal kesimlere yansıtılmasıyla Türkiye'nin gelecekte çok daha iyi bir konumda olacağını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1319120/eskiden-ihtiyac-sahipleri-gozetilmiyordu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.