Mamak'ta Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi hizmete açıldı

Mamak Belediyesi, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’ni hizmete açtı.
Ankara Masası
|
27 Şubat 2022, Pazar - 11:50
Mamak'ta Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi hizmete açıldı

Nitelikli tarım ve üreticiyi destekleyen projeleri ile Başkent’te marka haline gelen Mamak Belediyesi, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’ni hizmete açtı.

Hem kadın istihdamına katkı sağlamak hem de ilçe genelinde tarımsal faaliyetlere canlılık kazandırmak için hayata geçen MAKKOP’un açılışına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, Meclis Üyeleri, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bölgede yüzyıllara sari kadim tatları unutturmadan doğal yöntemlerle üretimi desteklemeye devam ettiklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Mamak Kadın Kooperatifiyle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklı’nın ekolojik köylerimiz ve bahçelerimizle beraber doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz" dedi.

"İlçemiz marka şehir olma yolunda adım adım ilerliyor"

Kadın istihdamı için önemli bir hizmetin ve yatırımın açılışını yapmaktan dolayı büyük duyduğunu ifade eden Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, "İlçemiz marka şehir olma yolunda yapılan hizmetlerle adım adım ilerliyor. Özellikle Kutludüğün yorduğumuz olsun ekmeğimiz olsun,  coğrafi işaret almasıyla önemli lezzetlerimiz tescillemiş durumda. Bu üretim merkezimizin ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum" dedi.

"Mamak tarım ve üretimle anılıyor"

Açılışta Mamak’ın artık tarım ve üretim ile anılmaya başlandığının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Mamak Kadın Kooperatifiyle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklının, doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz” dedi.  Mamak’ın gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ifade eden Başkan Köse, "Ekşi Maya Ekmeği ve Ravak Yoğurdu’nun tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin kazandırılmasına yönelik de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünlerin tanıtılması ve değerlerinin korunması adına coğrafi işaret tescili alınması bizler için çok önemli. Bu anlamda yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Arıcılığa desteklerimiz devam ediyor"

Arı üreticiliğinin ve verimliliğinin artması adına kurslar düzenlediklerini de kaydeden Başkan Köse, "Bu kurslarda kadınlarımız eğitim alıp sertifikalarını aldılar. Geçtiğimiz ay 50 sertifika alan kadınımıza ikişer tane kovan hediye ettik. İlkbaharla birlikte de arılarını hediye edeceğiz. Bugün de hanım kardeşlerimize petekleri hediye edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" dedi.

"Kutludüğün’de artık doğalgaz var"

Seçim döneminde doğalgaz sözü verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Köse,

"Sözümüzde durduk. Her bir sözümüzün arkasındayız. Kutludüğün’de artık doğalgaz var. Sadece yerleşim yerlerinde değil, çevre yerleşim yerlerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz tüm Kutludüğün’e doğal gazı ulaştırmak İnşallah" dedi.

Türkiye’de bu bir ilk

Türkiye’de örnek bir karar aldıklarının da altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "İlçedeki mevcut taş ocaklarına ilave olarak herhangi ikinci bir taşocağı açılmaması konusunda meclisimizde karar aldık. Türkiye’de bu bir ilk. Kusunlar Mahallemizden, Lalahan’a kadar olan bölgenin tamamını yeni taş ocaklarına kapattık. Burada yeni bir taşocağı artık açılmayacak" diye konuştu. Başkan Köse,  Kutludüğün’e  ışıklandırma konusunda yatırım yapacaklarını da  kaydetti.

Kadın toplumun mimarı

Kadınların toplumun mimarı olduğunu ifade eden AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, "Öncelikle kültürel lezzetlerin yaşatılacağı, Mamak Kadın Kooperatifi Üretim Merkezi’n hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere kıymetli arkadaşımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

MAKKOP’ta bunun bir örneği

Bugün özellikle kadınlara özgü çok güzel bir alanı açılışın gerçekleştiğini ifade eden AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, "Ülkemizde artık öğretmeninden akademisyenine, bakıcısından bankacısına, yargısından askeriyeye kadar kadınlarımızın sözünün geçtiği ve onların temsil yetkisinin en üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Nitekim açılışını yaptığımız MAKKOP’ta bunun bir örneği" dedi. Kadının  istihdamına önemli bir katkı sağlayacak önemli bir açılışta birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen ise,  emeği geçen başta Mamak Belediye Başkanı Murat Köse olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1327345/mamakta-kadin-kooperatifi-uretim-merkezi-hizmete-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.