Dr. Oğan: " Üzerinde uzlaşılan milliyetçi bir isim aday olmazsa adayım"

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, "Üzerinde uzlaşılan bir Türk milliyetçisi Cumhurbaşkanı adayı olmazsa ben Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağım" dedi.
Ankara Masası
|
02 Mart 2022, Çarşamba - 12:59
Dr. Oğan: " Üzerinde uzlaşılan milliyetçi bir isim aday olmazsa adayım"

Kısa adı TÜRKSAM olan Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi Başkanı Dr. Sinan Oğan, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Dr. Sinan Oğan, mutlaka bir parti kurmaya gerek olmadığını ve siyasetin içinde yer aldığını söyledi. 

"Devlet bey, şu an MHP’nin genel başkanı kendisi gittiğinde ben geri dönüşümü sağlayacağım." diyen Dr. Oğan, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin 'Yarının Türkiyesi' olarak sunulmasını eleştirdi. 

Dr. Oğan, "Önerilen sistem nedir parlamenter sistem. Biz geçmiş  hangi sistemdeydik, parlamenter sistemdi. Yeni bir şey yok." şeklinde konuştu.   

6'lı masadan çıkan deklarasyonda 12 Eylül’ün getirdiği tek adamlık safsatasına karşı çıkılmadığı görüşünü savunan Dr.Oğan, "Siyasi parti koltuğunda tek adam olan bir lider, başbakan olduğunda da cumhurbaşkanı olduğunda da tek adam olacaktır. Tek adam rejimine inanan kişi başka siteme evrilemez. Partisine demokrasiye getiremeyen bir kişi ülkeye demokrasiyi nasıl getirecek." ifadelerini kullandı.

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, tek adamlık sisteminin sadece partiler değil, STK’lar içinde geçerli olduğuna dikkati çekti. 

"Hepsini anasını koltuğa doğurmuş, koltuğu ancak ölünce bırakacaklar. Böyle olunca demokrasi gelmiyor." diyen Dr. Oğan, "Türkiye’ye demokrasi getirmek istiyorsak, koltukta oturma sınırı getirilmesi lazım. AK Parti getirdi, sonra ne oldu? Kendisi bozdu." değerlendirmesinde bulundu.

Dr. Sinan Oğan, Türkiye’de siyasete yön verenlerin hepsinin 65 yaşın üzerinde olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, "Türkiye’de gençlerin önünü açmak lazım. Gençlerin önünü açmak için önce kendi önünüzü kesmeniz lazım." dedi.

Önümüzdeki 5 sene içerisinde bugünkü siyasi elitlerin çekileceğini ve yeni isimler geleceğini anlatan Dr. Oğan, o gün göreve geldiklerinde bu sistemi değiştireceklerini vurguladı.

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da şöyle yanıtladı.

"Bu ülke ve siyasi partiler HDP'ye mecbur ve mahkum bırakılmaz."

"Niye bir Türk milliyetçisi aday olmasın? Niye Türkiye'de iktidar ve muhalefet HDP'ye mecbur olsun? Bir Türk milliyetçisi aday olsa, hiç olmazsa yüzde 10 Türk milliyetçilerinin oyu bir sandığa gitse... Siyasi partilerde herkes istediği partiye oy versin ama cumhurbaşkanı seçiminde bir Türk milliyetçisi adaya, bu ülkede Türk milliyetçileri oy verse ülkenin kaderi değişir. Ülkenin kaderini Türk milliyetçileri belirler. Bu ülke ve siyasi partiler HDP'ye mecbur ve mahkum bırakılmaz."

Milliyetçiler 100 bin imza toplayabilir

Türkiye'de milliyetçilerin yüzde 30 oyu olduğuna işaret eden Dr. Sinan Oğan, milliyetçilerin 100 bin imza toplayacağına olan inancını dile getirdi. 

"Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağım"

Dr. Oğan şöyle devam etti:

" Dediğim şartlarda, üzerinde uzlaşılan bir Türk milliyetçisi adayı olmazsa ben Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağım. Türk milliyetçilerini de siyaset sahnesinde edilgen pozisyonundan çıkartıp, sadece izleyen, Cumhur İttifakı'nda durup Millet İttifakı'yla kavga eden, Millet İttifakı'nın yanında durup Cumhur İttifakı'ndaki milliyetçiyle kavga eden pozisyondan çıkartıp Türk milliyetçilerini, Türk siyasetinde yapmaya namzediz."



http://www.ankaramasasi.com/haber/1332091/dr-ogan--uzerinde-uzlasilan-milliyetci-bir-isim-aday-olmazsa-adayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.