Sinan Oğan'dan AK Parti'ye asker eleştirisi

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, deprem bölgesine askerin geç sürülmesini eleştirerek "AK Parti’nin asker korkusu var. Asker deprem zamanında darbe mi yapacak?" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
28 Şubat 2023, Salı - 18:46
Sinan Oğan'dan AK Parti'ye asker eleştirisi

Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı. 

Oğan, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşananları eleştirirken, çalışmaların yetersiz kaldığını ifade etti.

" AK Parti’nin asker korkusu var"

Askerin de deprem bölgesine geç sevk edildiğinin altını çizen Oğan "NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahibiz. Askerler imkanlarına rağmen depreme müdahale edemedi.  AK Parti’nin asker korkusu var.  Asker deprem zamanında  darbe mi yapacak." şeklinde konuştu.

"Afet Bakanlığı kurulsun"

Deprem bölgelerine hızlı müdahale için dikkat çeken bir çağrıda bulunan Oğan "Belediyelerin işi yangın söndürme mi? İtfaiyeler nereye bağlı belediyelere. Niye belediyeye bağlı olsun?"  diyerek Afet Bakanlığının kurulması gerektiğini söyledi. 

İtfaiyelerin bu bakanlığın ilgili birimi haline getirilmesi gerektiğinin altını çizerek "A belediyesi, B belediyesi değil, bütün bu tür olağanüstü durumlarda devletin bütün imkanları o bakanlığın emrinde seferber edilsin" ifadelerini kullandı.  

"AK Parti hükümeti birinci, ikinci, üçüncü gün yoktu"

Sinan Oğan, şunları söyledi: 

"Afet ülkesiyiz. Daha ne olmalı? Yüzyılın felaketini yaşıyoruz ve beceriksiz kadrolarınız yüzünden bu konuda yandaşından, candaşına kadar, iktidarından muhalefetine kadar kime kim destek veriyor bilmiyorum ama sahada herkesin istisnasız dediği şey, birinci, ikinci hatta bazı yerlerde üçüncü gün devlet yoktu. Devletten kastım burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil. Devleti yöneten AK Parti hükümetidir. AK Parti hükümeti birinci, ikinci, üçüncü gün yoktu." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072104/sinan-ogandan-ak-partiye-asker-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.