Sinan Oğan'dan seçimlerin birleştirilmesi çağrısı

2023 ve 2024 seçimlerinin kasımda yapılması çağrısı yapan Sinan Oğan, "Tek seçimle bu işten kurtulalım. Türk ekonomisi bunu kaldıracak güçte değil. Devleti, milleti düşünüyorsanız eğer, kasım ayında yerel, genel seçim hepsini beraber yapalım" dedi.
Ecem Çetin
|
28 Şubat 2023, Salı - 19:11
Sinan Oğan'dan seçimlerin birleştirilmesi çağrısı

Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin ana gündem konularından biri olan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oğan, 2023 ve 2024 seçimlerinin birleştirilerek kasımda yapılması çağrısında bulundu.

14 Mayıs veya 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerinin ertelenmesinin mümkün olduğunu belirten Oğan "Mart 2024'teki yerel seçimi de biraz öne çekelim" dedi.

Oğan, siyasi partiler anlaşırsa bunun mümkün olacağının altını çizdi. 

"Tek seçimle kurtulalım, Türk ekonomisi bunu kaldırmaz"

Sinan Oğan, "Tek seçimle bu işten kurtulalım. Türk ekonomisi bunu kaldıracak güçte değil. diyordum ne zaman depremden önce. Şimdi de aynısını diyorum. Bu defa bu iş elzem oldu. Mecburi İstikamet. Zorlamayın, 3 aydan 5 aydan bir şey olmaz." ifadelerini kullandı. 

"Kasım ayında yerel, genel seçim hepsini beraber yapalım"

Oğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Devleti, milleti düşünüyorsanız eğer, kasım ayında yerel, genel seçim hepsini beraber yapalım. 5 sene bir daha Türkiye'nin gündemine bir daha seçim girmesin.  Anayasa'ya geçici bir madde koyarsın. Anayasa'da değil, Siyasi Partiler Kanunu'na geçici bir madde koyarsın çözersin o işi."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2072111/sinan-ogandan-secimlerin-birlestirilmesi-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.