Nureddin Nebati: Aksiyonları almaya hazırız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Rusya-Ukrayna savaşının ekonomiye etkisinin olmasını beklediklerini ifade ederek "Gerektiğinde zamanlı aksiyonları almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.
Ankara Masası
|
02 Mart 2022, Çarşamba - 16:53
Nureddin Nebati: Aksiyonları almaya hazırız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından 7'ncisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne (EURIE) video konferans yöntemiyle katıldı.

Nebati, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri yerinde takip ettiklerinin, ekonomi açısından oluşabilecek etkilerini izlediklerini ifade etti.

Savaşın yansımalarının olacağının altını çizen Nebati "Henüz net resmi görmek için çok erken olmakla birlikte bu gerilimin bize başta enerji ithalatı, turizm ve ihracat alanında yansımaları olacağını değerlendiriyoruz" dedi.

"Gerektiğinde zamanlı aksiyonları almaya hazırız"

Küresel ekonomideki toparlanmanın etkisiyle halihazırda artış gösteren enerji fiyatlarının bu gerginlikle daha da artışa geçtiğini gözlemlediklerini vurgulayan Nebati şöyle devam etti;  "Olayın ekonomik boyutunu tüm alanlarıyla ele alıp değerlendiriyoruz. Gerektiğinde zamanlı aksiyonları almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim."

Finansal istikrarın güçlendirilmesinin en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayan Nebati, "Fiyat istikrarını olumsuz etkileyen döviz kuru dalgalanmalarını engellemek üzere attığımız adımlar, vatandaşlarımız ve piyasalar nezdinde de olumlu karşılandı. Döviz kurlarındaki oynaklığın önüne geçilirken ve fiyatlamaların da makul seviyelere gerilediğini gördük" diye konuştu

http://www.ankaramasasi.com/haber/1332519/nureddin-nebati-aksiyonlari-almaya-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.