Doğu Perinçek'ten Rusya-Ukrayna savaşına Uhud benzetmesi

Vatan Partili Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşı haklı bulduğunu belirtirken, Uhud savaşını örnek verdi.
Ankara Masası
|
03 Mart 2022, Perşembe - 10:00
Doğu Perinçek'ten Rusya-Ukrayna savaşına Uhud benzetmesi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'daki Çıkış Yolu programında Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Savaşa hayır" sloganının saçma bulduğunu belirten Perinçek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutumunu Hz. Muhammed'in savaşlarına benzetti.

Perinçek şunları söyledi:

"Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor"

"Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı'na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada haklı savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına."

Uhud Savaşı Nedir?

Bedir Savaşı'ndan sonra Müslümanlar sayıca artmaya başlamıştır ve Arabistan topraklarında artık bir İslam devleti kurulacağı herkes tarafından bilinmektedir. Ebu Sufyan Medine'ye bir mektup gönderilmiştir ve bu mektupta açıkça Müslümanları uyarmıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.) Müslüman ordularının başında yer almaktadır. Mektup eline geçtiğinde ise derhal savaş birliğini toparlamıştır. Çünkü bu uyarı bir tehdit niteliği taşımaktadır.

Savaşa hazırlık esnasında strateji belirlenmektedir. Savunma mı olunacak yoksa taarruzda mı geçilecektir. Yapılan bu istişare sonrasında savaşta alınacak stratejinin taarruz olmasına karar verilmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.) ordusunu Medine topraklarının en kuzeyinde yer alan Uhud dağına çekmiş ve en iyi nişancı okçuları tepelere yerleştirmiştir. Bu esnada da Kureyşliler Medine topraklarına doğru hareket etmektedirler. Müslümanlar bu ordu karşında oldukça az sayıdaydılar.

Müslüman ordunun az sayıda olmasının sebeplerinden biri de savaş için Medine’den bin kişilik Müslüman ordusu ile yola çıkılmıştır. Fakat Abdullâh bin Übey, ordudan kimilerini kışkırtmış ve üç yüz kişiyi kendi tarafına çekerek yeniden Medine’ye dönmüştür.

Kureyş ordusu Medine topraklarına girer girmez Müslümanlara doğru hücum ettiler. Bu hücumda ise Kureyş ordusunun kaybı daha fazlaydı. Bu yüzden toplu bir şekilde geri çekilme kararı aldılar. Geri çekilmeleri sonrasında bu sefer Müslüman ordusu onların üzerine hücum etti. Okçular erken davranarak bulundukları tepeyi terk ettiler. Ganimet toplamak için savaş alanına indiler. Zaten savaşın seyri de tam olarak burada değişti.

Okçuların bulundukları alanı terk ettiğini gören Kureyş ordusunun bir kısmı tepeye doğru hareket etti. Ganimet toplamaya çalışan Müslüman ordunun ardından şiddetli bir saldırı başlattı. Geri çekilen Kureyş ordusunun diğer bölüğü ile olanları görerek yeniden hücuma kalktı. Artık Müslüman ordusu iki taraftan da kuşatılmıştı. İslam ordusu komutanı olan Hamza mızrak darbesi ile canından oldu. Uhud Dağı'na doğru geri çekilmek zorunda kalan Müslümanlar, savaşı kaybetti. Bu savaşta Hz. Muhammed (s.a.v.) yaralanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1333015/dogu-perincekten-rusya-ukrayna-savasina-uhud-benzetmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.