Rasim Arı’nın ayrılma sebebi özel hayatı

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, eski belediye başkanı Rasim Arı’nın yolsuzlukla mücadele ettiği ya da siyasi oyuna geldiği için değil özel hayatıyla ilgili problemler sebebiyle Genel Merkezin isteğiyle görevden ayrıldığını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Mart 2022, Perşembe - 14:40
Rasim Arı’nın ayrılma sebebi özel hayatı

Mehmet Savran, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Mehmet Savran, 2019 yılında seçilen Rasim Arı’nın görevden ayrılmasıyla Belediye Meclisi’nin tamamının oyunu alarak Belediye Başkanı seçildiğini belirtti.

"Belediye Başkanı olmam sebep değil sonuç”

“Benim Belediye Başkanı olmam bir sebep değil sonuç” diyen Savran, “Ben belediye başkanı olacağım diye önceki belediye başkanı ayrılmadı. Yada görevden alınmadı, istifa etmedi. Öyle bir olay geliştiği için belediye başkanı oldum. Bir takım spekülasyonlar var siyasi oyunlara geldi diye. Beni de bu oyunun bir ortağı gibi lanse etme çabaları var. Zaten öyle bir şey yok. Öyle bir şey olsa dahi bunun bir parçası olmam söz konusu olamaz.” Dedi.

Savran,  doğup büyüdüğü şehre hizmet etmek, borcunu ödemek ve bu makamın layıkıyla devam ettirilmesini sağlamak dışında bir kaygısı olmadığını vurguladı.

Mahmet Savran, Arı’nın görevden neden ayrıldığı yönündeki soruyu da şöyle yanıtladı.

"Genel Merkez, uyarılara kulak asmadığı için görevini sonlandırmasını istedi"

“Bu konu sadece beni ilgilendiren bir konu değil. Özellikle genel merkezin tasarrufunda olan bir konu. Ben bu konu ile ilgili daha önce belirttiğiniz gibi açıklamalar yaptım. Genel Merkez kendisini çağırdı. Daha önce birkaç defa uyarmalarına rağmen kendini düzeltmediği, bu uyarılara kulak asmadığı için görevini sonlandırmasını istedi.Ayrıntıları bilmiyorum. Ayrıntıları bilmediğim için de bu konuda spekülasyon yapmak istemiyorum." 

"Özel hayatıyla ilgili bir takım problemler oldu"

"Özel hayatıyla ilgili bir takım problemler oldu. Cumhurbaşkanımızın bilgisinde Genel Merkez'in bir tasarrufu oldu. Daha önce de basında yer aldı açıklamalar. Burada sıkıntı şu; Genel merkez bunu açık ve net olarak açıklamadı. Belki de ilgili kişiyi korumak adına. Açıklanacak şeylerin kişisel anlamda ona zarar vereceğini düşündükleri için olabilir. Ben artık sürecin sonunda ortaya çıkmış birisiyim.”

Mehmet Savran, Genel Merkez’in, Rasim Arı’nın zarar görmemesi için daha ayrıntılı açıklama yapılmadığı yönündeki kanaatini dile getirdi.

“Ben Rasim beyin Belediye Meclisi üyesiyim” diyen Savran, beraber  siyasi çalışma yaptıklarını kendisiyle polemiğe girmediğini ve didişmediğini kaydetti.

"Rasim Arı yolsuzlukların üzerine gittiği için görevden ayrılmadı"

Kendisi hakkında ‘Ne anlar gitsin doktorluğunu yapsın’ diyenler olduğunu ve iftiralar atıldığını anlatan Savran, Rasim Arı’nın ‘yolsuzlukları araştırdığı için görevden alındığı’ yönündeki iddiasını da reddetti.

"2018'e ait davayla ilgili çok hassasım" 

3 dönem belediye başkanlığı yapan bir kişiyle ilgili 2018 yılında açılan ve halen yargıda olan bir dava dosyası olduğuna işaret eden Savran, “Yolsuzluk varsa kimseyi koruyacak, boyun eğecek değiliz Belki de tek dikkat ettiğim nokta bu. Beceremedi desinler dürüst değildi yolsuzdu diyemez dememesi için gerekeni yaparım Bu konuda çok hassasım” şeklinde konuştu.

Savran, müfettişlere her türlü belge ve bilgiyi verdiklerini aktardı.

“Bu değişiklik Nevşehir’e zarar vermedi” 

Hakim ya da savcı olmadığının altını çizen Savran, gerçeklerin ortaya çıkması için her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Mehmet Savran, Rasim Arı’nın görevden alınmasıyla ilgili değerlendirmelerini “Bu değişiklik Nevşehir’e zarar vermedi” sözleriyle tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1334199/rasim-arinin-ayrilma-sebebi-ozel-hayati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.