İyi Partili Oral: "Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığında isminin öne çıkması hakkıdır"

İyi Parti Ankara milletvekili İbrahim Halil Oral, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığında isminin öne çıkmasının hakkı olduğunu söyledi. Oral, “İyi hizmet yapan, milletin gönlünde taht kuran insan, cumhurbaşkanlığı adaylığında da geçer” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 15:12
İyi Partili Oral: "Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığında isminin öne çıkması hakkıdır"

İbrahim Halil Oral, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Ak Parti’nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarının hatırlatılması üzerine Oral “Hükümetin bütün imkanları elinde, İçişleri Bakanı da kendisinde. Peki niye duruyor? Bunu siyasi polemik haline getirip, bir yolsuzluk varsa, niye duruyor , İçişleri Bakanı?” diye sordu.

Oral,  siyasi rant elde etmek ve polemiğe girmek yerine iddia sahiplerini hukuka gitmeye çağırdı.

 “Mansur bey başarılı bir belediye başkanıdır"

İbrahim Halil Oral, “Mansur bey başarılı bir belediye başkanıdır. Ayakları yere basan bir siyaset uyguluyor. Mansur bey daha gelmeden önce seçim meydanlarında, benim uçuk projem olmayacak demişti. Benim çılgın projem olmayacak demişti. Türk insanı , esnafı, çiftçisi, eğer Mansur beyin katkısı, belediyenin katkısı olmasaydı, hepsi yerlerdeydi. Mansur Yavaş, su, elektrik ve doğalgazda destek oluyor. Sosyal belediyeciliğin, Türkiye'nin bu krizi atlatmış olduğu dönemde, en iyisini ve mükemmelini yapmıştır.” şeklinde konuştu.

“Mansur beyin isminin öne çıkması hakkıdır"

 Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığında isminin çıkmasını da değerlendiren İbrahim Halil Oral, “Mansur beyin isminin öne çıkması hakkıdır. İyi hizmet yapan, milletin gönlünde taht kuran insan, cumhurbaşkanlığı adaylığında da geçer. O Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanı'dır. Ekrem İmamoğlu'da aynı şekilde. Sayın Kılıçdaroğlu'nun vermesi gereken bir karadır. Benim gönlümden geçen, eğer anlaşamazlarsa, kazanabilecek bir aday üstünde anlaşamazlarsa, ben sayın genel başkanımın aday olmasını isterim. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi ve 6'lı ittifaktan Mansur bey, İmamoğlu çıkarsa seviniriz” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1532221/iyi-partili-oral-mansur-yavasin-cumhurbaskanligi-adayliginda-isminin-one-cikmasi-hakkidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.