Tamamen yerli ve milli Denizlerdeki gücümüz: Amfibi Çıkarma Gemisi

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 12:31
Tamamen yerli ve milli Denizlerdeki gücümüz: Amfibi Çıkarma Gemisi

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Amfibi çıkarma gemisi paylaşımı

Savunma Sanayii Başkanlığı Amfibi Çıkarma gemisi ile ilgili paylaşımda bulundu.

SSM sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, LST Amfibi Çıkarma Gemisi ile ilgili özelliklere yer verildi.

Geminin 2 adet 25 tonluk güverte vinci, 2 adet değişken açılır pervane özelliğine yer verilerek menzilinin 5000 NM, en yüksek süratinin 18 knot olduğu, üreticinin Anadolu Tersanesi olduğu kaydedildi.

LST nedir?

LST Amfibi Gemi, ana görev fonksiyonu çıkarma harekatı olan yüksek ateş gücüne sahip ve sahile kapak atma kabiliyeti olan büyük bir gemi. Çok sayıda amfibi personel, zırhlı araç, tank ve destek malzemesi taşıyabiliyor. Geminin ikincil görev fonksiyonu, doğal afet durumlarında yardım ve kurtarma harekatları gerçekleştirmek, acil sağlık hizmeti sunmak ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlamak olarak tanımlanıyor.

Tamamen yerli ve özgün tasarım olarak inşa edilen olan Amfibi Gemi (LST) gemi üst orta büyüklükte ve önemli bir savunma gücüne sahip.

LST, Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabiliyor. Araç ve personel taşıma kapasitesi, komuta kontrol hizmetleri, gündüz ve gece helikopter harekatı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkanı ile deniz gücümüzün dünya denizlerinde temsiline de çok önemli bir katkı sağlıyor.

Gemi, denizaltılardan, havadan ve karadan gelebilecek tehdit ve saldırılara karşı birçok sensör ve silaha sahip bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13355/tamamen-yerli-ve-milli-denizlerdeki-gucumuz-amfibi-cikarma-gemisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.