Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni reform paketinin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'ye gelecek Kadına şiddetle mücadelede yeni reform paketinin detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir" dedi.
Ankara Masası
|
04 Mart 2022, Cuma - 11:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni reform paketinin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. 

Genel kurulda kadına şiddetle mücadele kapsamında TBMM'ye gönderilecek yeni reform paketine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan " Taslağı üzerindeki çalışmaları biten bu paketi, en kısa sürede TBMM'nin gündemine getireceğiz. Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık ifadesi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır. Nikahlı veya boşanmış eşe karşı işlenen tehdit suçlarına verilecek cezaların da alt sınırı 6 aydan 9 aya çıkartılacaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemize milletimize ve özellikle kadınlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. KADEM çatısı altında kadınlarımızın haklarının korunması için gayret gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 

Kadının temel hak ve özgürlükleri hakkında yaşanan sıkıntılar tamamen zamanın şartlarıdır. Biz ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizden beri kadına şiddet konusunda çalışıyoruz. Kadınların iş gücüne katılmasını yüzde 34'ler seviyesine çıkardık. Kadın istihdamını 10 milyon seviyelerine getirdik. Kız öğrencilerimizin eğitim öğretimine destek verdik. Kadınlarımızın parlamentoda temsil oranı yüzde 4 iken yüzde 17 seviyelerine çıktı. Öğretmenlerden sağlıkçılara kadar kadın erkek oranı dengelendi.

Ev kadınlarımızın da emeğine ülkemize katkılarına önem veriyoruz. Kadının evinden iş hayatına kadar tüm hak ve taleplerine aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Kadına şiddette dünyada örnek teşkil eden bir psikolojik ve maddi destekten, uzaklaştırma kararlarına kadar pek çok adım gerçekleştirildi. 

Kadına yönelik şiddete yeni düzenlemeler

Kadını öldürme eylemini insan olan hiç kimse kabul etmez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar kendimizi görevimizi yapmış sayamayız. Yeni düzenleme ile artık kadına yönelik şiddetlerde hiçbir şey indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek. Sadece takım elbise giyip kravat takmak indirim gerekçesi olmayacaktır. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı gerçekleştirilmişse cezası daha da artacaktır. Fiziken veya iletişim araçlarıyla yapılan takiplerin cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile sonuçlanacak. Eşe ve veya boşanılan eşe karşı kasten yaralamada tutuklama olayları kolaylaştırılacak. 

28 Şubat dönemindeki kirli zihniyet

Kadına yönelik şiddetin en bariz örneği 28 Şubat'tır. Bu dönemde sözde çağdaşlık adına sırf başlarını örttükleri için kız öğrencilerimizin eğitim haklarını zor kullanarak ellerinden aldılar. Bu kara bir bulut gibi ülkenin üstüne çöktü. Kamudaki başörtülü kadınları kapı önüne koydular. 28 Şubat döneminde çalışma hayatından sokağa kadar her yerde bu kirli zihniyeti görmek mümkündü. Şimdi de 28 Şubat ile hükümeti nasıl deviririz diye düşünüyorlar. Ülkemizde kadınların en çok ayrımcılığa maruz kaldığı yıllar bu süreçtir. 

"Cibiliyetleri bozuk"

Kadınların varlıklarına saygı duymayanlar, meta olarak görenler hangi süslü kavramların arkasına sığınırlarsa sığınsınlar bu taraflarını açığa vurmaktan kaçınmıyorlar. Ülkenin ikinci büyük partisinde onca taciz, hırsızlık vakasını ısrarla görmezden gelmesi en başta kadınlara karşı yapılan saygısızlıktır. Bu skandallardan herhangi biri bizim partimizde yaşanmış olsaydı maruz kalacağımız ithamları tahayyül bile etmek istemiyorum. Nerede bu kadın dernekleri? Niçin görünmezler? İlla kendi zihniyetlerinden mi olacak? İnsan olmak, kadın olmak yetmiyor mu? Niçin gitmiyorsunuz adalet saraylarının önüne? görünmezler, çünkü onların bu noktada cibilliyetleri bozuktur. Başak Cengiz'de bunları gördük, çıktılar mı ortaya? Çıkmadılar. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1335812/cumhurbaskani-erdogan-yeni-reform-paketinin-detaylarini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.