Ethem Sancak'tan dikkat çeken SİHA açıklaması

İş insanı Ethem Sancak, Rus TV kanalına verdiği röportajda "Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lara ilişkin, “Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk” dedi.
Ankara Masası
|
04 Mart 2022, Cuma - 13:26
Ethem Sancak'tan dikkat çeken SİHA açıklaması

Vatan Partisi'nden bir heyetle birlikte Moskova'ya giden iş insanı Ethem Sancak, RBK televizyonuna Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk"

"NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler"  ifadelerini kullanan Sancak şu ifadeleri kullandı;

"Rusya-Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli. Erdoğan, Zelenski'nin ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1336116/ethem-sancaktan-dikkat-ceken-siha-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.