Fatih Erbakan: "Allah'tan biz Milli Görüş gömleğini çıkarttık dediler"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bu dönemdeki yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmemesinin milletin kafasında şüphe yarattığını belirterek "Bu şüpheler üzerine de diyor ki namaz kılan, dindar insanlar bu noktadaysa o aman diğer dindarlar da böyle mi? Bundan dolayı bizde sıkıntı yaşıyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
04 Mart 2022, Cuma - 16:19
Fatih Erbakan: "Allah'tan biz Milli Görüş gömleğini çıkarttık dediler"

Dr. Fatih Erbakan, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Erbakan, Atik'in "İslami kesimden AK Parti iktidarına inanılmaz eleştiri geliyor. Gençlerin dinden soğuduğu eleştirileri yönetiliyor. AK Parti'yi dine diyanete zarar vermekle suçluyorlar siz ne görüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi.

"Yolsuzluk iddialarının üzerine gitmezseniz milletin aklına kurt düşüyor"

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ,sürekli olarak diyor ki "Benim elimde dosyalarım var. Bu dosyalar 5 milyon liralık yolsuzluk dosyası. Götürdüm ilgili makamlara da teslim ettim. Bir tane soruşturma açılmadı" diyor. Böyle devlet mi, hukuk mu olur? Sayın Yavaş bunları sürekli gündeme getirip de dosyam var dediği noktada siz bunun üzerine gitmezseniz, 'Gel bakalım ne dosya var biz böyle bir şey yapmadık. Bu ortaya çıkacak, çıktığı anda da size tazminat davası açacağız' deme cesaretini göstermezseniz insanların aklına kurt düşüyor. Bunun olması da çok doğal. Sayın İmamoğlu muhalif kanallarda çıkıyor. Bu dosyalar, 2 milyona ait önceki dönemin yolsuzlukları var diyor. Bu belediyelerde de oluyor. Belediye başkanını görevden alalım. Bakanlıkta oluyor bakanı görevden alalım. Soruşturma, kovuşturma yok." 

"Sadece görevden almak yetmez"

Yolsuzluk iddialarının olduğu noktada sadece görevden almaların yeterli olamayacağına işaret eden Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  bunların üzerine gidilmesi ve araştırılması yönündeki açıklamalarını hatırlattı.

Erbakan şöyle devam etti: 

"Sayın Erdoğan demişti, "Kim benim adımla gelip bir iş yaptırmaya gelirse kesinlikle yapmayın. Gelin bana sorun" demişti. Böyle bir imtiyaz, torpil olmasın diye grup toplantısında demişti. Şimdi de aynı şeyi gene bekliyoruz. Kim böyle bir şey yapıyorsa bende bizzat takipçisi olacağım. Araştıracağım. Bunu yapan en yakınımızda olsa babamızın oğlu da olsa hesabı sorulacak. Bu duruş olmuyor. Biz kendi içimizde hallederiz diye bakanı alıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu?"

"Bundan dolayı bizde sıkıntı yaşıyoruz" 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, milletin kafasındaki şüpheler artınca "Dindar insanlar bu noktadaysa o aman diğer dindarlar da böyle mi?" diye sorulduğunu vurguladı.

Bunun kendileri açısından da sıkıntı doğurduğunu belirten Erbakan,"Mesela Allah korusun bir ailenin çocuğu cinayet işlemiş. Hukuka teslim etmiyor biz aile içinde onun cezasını keseriz. Bunlar insanlarda şüphe oluşturuyor. Bu şüpheler üzerine de diyor ki buradan namaz kılan, dindar insanlar bu noktadaysa o aman diğer dindarlar da böyle mi? Bundan dolayı bizde sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde konuştuç

"Allah'tan biz Milli Görüş gömleğini çıkarttık dediler"

Halkın, yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmeyişinden duyduğu rahasızlığın İslamcı partilere tepkiye dönüştüğünü anlatan Fatih Erbakan " "Mesela Sakarya'da bir esnafa giriyor arkadaşımız, Selamün Aleyküm diyor, Esnaf; ben İslamcı partilere bundan sonra oy vermeyeceğim. Allah'tan biz Milli Görüş gömleğini çıkarttık dediler. Öyle olunca bu yapılanların Milli Görüş'e mal edilmesi doğru değildir diyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1337561/fatih-erbakan-allahtan-biz-milli-gorus-gomlegini-cikarttik-dediler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.