Danıştay Kanal İstanbul'un bir ihalesini iptal etti

Danıştay 13. Dairesi rekabetin sağlanamadığı gerekçesiyle, Kanal İstanbul kapsamında yapılacak olan Halkalı-Ispartakule arasındaki demiryolu için yapılan ihaleyi iptal etti.
Ankara Masası
|
07 Mart 2022, Pazartesi - 10:37
Danıştay Kanal İstanbul'un bir ihalesini iptal etti

Uzmanların ve muhalefetin büyük tepkisine rağmen yapılacağı duyurulan Kanal İstanbul'la ilgili Danıştay'dan önemli bir karar geldi. Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı-Ispartakule Demiryolu İnşaatı ihalesini Danıştay 13. Dairesi iptal etti. "Pazarlık usulü" ile yapılan ihaleyi hukuka aykırı bulan Danıştay, gerekli rekabetin ve açıklığın sağlanamadığına hükmederek, ihalenin Kamu İhale Kanunu'nun 21/b fıkrasında aranan "ivedilik şartını" karşılayamadığını kanaat getirdi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre; Danıştay, kararın "kesin nitelik" taşıdığına hükmederek, itiraz yolunu da kapalı tuttu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, "Halkalı-Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı" ihalesini 28 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1345698/danistay-kanal-istanbulun-bir-ihalesini-iptal-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.