Çanakçı: "Yağ kuyruğu polisiye tedbirle önlenemez"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, yağa hücumun tehditler ve polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini belirterek, “Bu noktaya gelmişseniz çoktan kaybetmişsiniz demektir” ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
08 Mart 2022, Salı - 12:08
Çanakçı: "Yağ kuyruğu polisiye tedbirle önlenemez"


İbrahim Çanakçı, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Yağ üzerinden devam eden tartışmaları değerlendiren Çanakçı, Tarım Bakanı’nın “Yeterli stok var” açıklamasının daha çok milleti sakinleştirmeye dönük olduğuna işaret etti.

"Yağ bulamam endişesi yaşıyor diye kimseyi suçlayamazsınız"

“Elinizde ne kadar stok var? Yeni alım bağlantısı ne kadar? Türkiye’nin günlük yap tüketimi ne kadar?” diye soran Çanakçı, somut bilgiye, veriye dayanmayan ve şeffaf olmayan açıklamaların bir etkisi olmayacağının altını çizdi.

Çanakçı, yağ alan insanların suçlanamayacağını vurguladı.

İbrahim Çanakçı, “İki tane etki var burada. bir bulunamayacağı endişesi var, bir de fiyatların ciddi şekilde artacağı endişesi var. Bu endişeleri giderecek adımları atmadıktan sonra böyle tehditlerle bu işi toparlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

"İş bu noktaya gelmişse zaten mücadeleyi çoktan kaybetmişsiniz" 

Çanakçı, Fatih Atik’in siz kendi görevde olduğunuz dönemde şimdi yapılana benzer denetim ekipleri kurdunuz mu sorusunu da şöyle yanıtladı:

-Fatih Atik: Denetim ekibi kurdunuz mu?

-İbrahim Çanakçı: "Böyle bir şey olabilir mi? İş bu noktaya gelmişse zaten çoktan kaybetmişsiniz bu mücadeleyi. Bu işi polisiye tedbirlerle önlemeye çalışıyorsanız, gıda sektörü gibi, tarım gibi çok fazla piyasa oyuncusunun olduğu bir yapıda siz bu işi polisiye tedbirlerle götüremezsiniz. 

"Zabıta müdürü markete giriyor tehditler savuruyor. Sen kimsin?"

"Sizin yapmanız gereken şey makro ekonomiyi sağlam tutacaksınız. Kuru öngörülebilir tutacaksınız. Enflasyonla ilgili endişeleri ortadan kaldıracaksınız. Sağlam kurumlar kuracaksınız. Sağlam bir Merkez Bankası kuracaksınız. Sözüyle birçok şeyi çözebilecek Merkez Bankası olacak. Güvenilir bir ekonomi yönetiminiz olacak. Siz bunları sağladıktan sonra piyasalarda aksaklıklar varsa giderebilirsiniz. Piyasada bu işi fırsata çevirmek isteyen varsa onlarla ilgili kurumlarınız var. İş öyle bir noktaya geliyor ki herkes durumdan vazife çıkartıyor. Bir zabıta müdürü markete giriyor tehditler savuruyor. Sen kimsin tehditler savuruyorsun. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti.”

“Fiyatının yükseleceği aşikar siz bunu kontrol etmeyip garanti vermedikten sonraneyin operasyonunu çekeceksiniz” diyen Çanakçı, tehditlerle değil güven veren ve somut tedbirler alan bir ekonomi yönetimiyle bunların çözülebileceğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1348668/canakci-yag-kuyrugu-polisiye-tedbirle-onlenemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.