Ankara'daki ulaşım kriziyle ilgili peş peşe açıklamalar

Ankara'da akaryakıt zamlarına tepki gösteren Özel Halk Otobüsçüleri ve dolmuşçular kontak kapattı. Krizle ilgili Ankaralı siyasilerden açıklamalar geldi.
Ankara Masası
|
10 Mart 2022, Perşembe - 11:09
Ankara'daki ulaşım kriziyle ilgili peş peşe açıklamalar

Akaryakıta gelen zamlar ve gerekli desteği alamadıklarını belirten Özel Halk Otobüsçüler ve dolmuşçular Ankara'da greve gitti.

Özel halk otobüsleri çalışmazken, EGO otobüsü duraklarında uzun kuyruk oluştu. Birçok vatandaş otobüse binemezken, işlerine ve okuluna gidenler zorluk yaşadı.

Yaşanan sorunla ilgili siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi;

Başkan Yavaş: İmkanları seferber edeceğiz

Ankara’da ulaşım esnafının trafiğe çıkmama kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından açıklama yaparak özel halk otobüsü ve dolmuş esnafının ulaşım bedelinin en az 8 liraya yükseltilmesini ve ücretsiz taşıma bedelinin de belediye tarafından karşılanmasını talep ettiklerini belirtti. Yavaş, “Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de belediyemizin karşılaması mümkün değildir. Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte, vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için belediyemizin tüm imkânları seferber edilecektir” dedi.

"Konuyu yarın ABB meclisine getireceğiz"

Yaşanan olaylarla ilgili AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise ÖHO esnafının kontak kapatma kararı almasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın etkili olduğunu söyledi. Mansur Yavaş'ın, minibüsçülerin zam talebi için UKOME’yi toplamayarak minibüsçüleri ''çalışmamaya'' teşvik ettiğini belirten Özcan, ''Tek amaç halkı, hükümetle karşı karşıya getirmek. Sn. Yavaş yarın EGO zamları için UKOME’ye geldiğinde ve zam talebin reddedildiğinde şikayetçi olma... Hükümete oyun yapayım derken kendini yakma. Hemen yarın UKOME’yi topla ve minibüsçüleri üzme! Konuyu yarın ABB meclisine getireceğiz.''ifadelerini kullandı.

" Amaç başka ise bilemem"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal da, “Amaç başka ise bilemem. Ama bu süreçte sorumlu bir Belediye Başkanı,gereken neyse onu yapar. Kaosu Millete çözüm olarak sunmaz. Hem Meclise gelmiyorsun, Hem Parti Grupları ile istişare etmiyorsun, Hem de çözüm üretmiyorsun, Böyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı yapılır?! Farkında mısın... Sen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanısın. Sn Mansur Yavaş bu akşam otobüslerle ilgili çok talihsiz bir açıklama yapmıştır. Ne yapacağını bilmiyorsan Konya'ya, Kayseri'ye, Gaziantep'e sor. Sana öğretsinler... Ankaralıları ne diye çözümsüzlüğe mahkûm ediyorsun ki...” paylaşımında bulundu.

"Elimizden gelen gayreti göstereceğiz"

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, boykot kararı öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara Servis İşletmecileri Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Seyfi ile ÖHK Başkanı Kurtuluş Kara’yı ağırladıklarını duyurmuş, "Ülkemizin bu zor günlerinde Ankara esnafımızın yükünü hafifletmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz." bilgisini aktarmıştı.

Boykot kararı

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası boykot kararlarını şu sözlerle duyurdu:

"Saygıdeğer Ankara Halkı; 41 yıldır sizlere kesintisiz hizmet veren ancak olağanüstü artan maliyetler nedeniyle yakıt dahi alamaz duruma gelen esnaflarımız yarından itibaren zorunlu olarak "çalışamayacaklarını" beyan etmişlerdir. Özür diliyor, anlayışınıza sığınıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1353906/ankaradaki-ulasim-kriziyle-ilgili-pes-pese-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.