Noterler normal mesaiye döndü

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 17:02
Noterler normal mesaiye döndü

Noterliklerde mesai normal düzenine döndü

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, korona virüs salgını nedeniyle 23 Mart'tan itibaren noterliklerde uygulanan tek-çift uygulamasının sona erdiğini ve normal mesai dönemine geçildiğini söyledi.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin yaptığı açıklamada, korona virüs nedeniyle noterliklerde yapılan toplam işlem sayısında yüzde 60'lara kadar düşüş yaşandığına işaret etti. Cin, bu düşüş nedeniyle noterliklerin sayısının azaltılmasının pek bir sorun oluşturmadığını kaydetti. Adalet Bakanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar ve Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda noterliklerde ilk günden itibaren önlemler aldıklarını dile getiren Cin, "Noterliklerimize maske, dezenfektan, eldiven ve ateş ölçer cihazları gönderdik. Onun yanında noterliklerde ilgililerin giriş-çıkışı konusunda maskeye dikkat ettik. Noterliklere işlem için gelen ilgililer, ateşi ölçülerek içeriye alınıyor. İçeriye çalışan personel sayısından fazla işlem ilgilisi alınmamaya çalışılıyor. Sosyal mesafeye uyulması için çok titiz tedbirler alındı. Aldığımız bu tedbirlerin de sonuçlarını gördük" diye konuştu.
Dursun Cin, normalleşmeyle birlikte noterliklerdeki iş yoğunluğunda artış meydana geldiğini, bu yüzden normal çalışma düzenine döndüklerini ifade etti. Cin,  vatandaş ve personelin sağlığını tehlikeye atmadan hizmete devam ettiklerini anlattı. Bunun yanı sıra 65 yaş üzeri büyüklere Noterliklerde öncelik verildiğini ya da bulundukları yerde imzalarını aldıklarını belirten Cin, tutuklu ve hükümlülerin vekaletname işlemlerini aksatmadıklarını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13605/noterler-normal-mesaiye-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.