Erkin Delikanlı: "Siz kimi kimin ülkesinden kovuyorsunuz?"

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda grevdeki doktorlara destek verdi. Delikanlı, Covid-19'un meslek hastalığı sayılması, doktorlara özlük haklarının verilmesi ve sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması gerektiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
14 Mart 2022, Pazartesi - 16:00
Erkin Delikanlı: "Siz kimi kimin ülkesinden kovuyorsunuz?"

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı.

Türkiye'nin 81 ilinde doktorlar özlük hakları için grev yaptı

Başkent Ankara'da da, doktorlar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi heykel önünde 'Yaşamak İstiyoruz Yaşatmak İstiyoruz'  sloganlarıyla içinde bulundukları durumu protesto etti.

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı da, doktorlara destek olmak için grev alanındaydı. 

Covid-19 hastalığının meslek hastalığı olması gerektiğini vurgulayan Delikanlı, özlük haklarının verilmesi ve sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması gerektiğini belirtti. 

Fahrettin Koca'yı istifaya davet etti

Delikanlı, "Sayın Fahrettin Koca'nın yapılan bu haksızlıklar karşısında, bunların altından kalkamadığı için istifa etmesi gerekiyor. Onunda bir hekim olduğunu hatırlaması gerekiyor. Pandemi sürecinde bu insanlar, sokağa çıkma yasağından muaf olarak, 7 gün 24 saat evlerini, çocuklarını, ailelerini görmeden 100'lerce saat üst üste mesai yaparak çalıştılar.  Bu süre içerisinde Covid -19'un dışındaki hasta gruplarıyla ilgili olarak da ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Covid-19'un çok hızlı bir şekilde meslek hastalığı olarak tanımlanması gerekiyor. Özlük haklarının verilmesi, sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması bunların her birinin yeniden hızlı bir şekilde, ilgili taraflarla bir araya gelinerek  Meclis'ten bir an önce çıkartılması gerekiyor." dedi.

"Gidecek olanın adresi de belli şahsı da belli."

Delikanlı şöyle devam etti: "Bu memlekette,  memleketin kıymeti, hekimlerimize minnet duymamamız gereken kişilere siz kalkıp memleketten kovarsanız, tepkisini görürsünüz.  Şahsının memleketi değil burası sayın Erdoğan'ın. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti.   Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bu insanlar bütün gayretleriyle aldıkları eğitimi,  ömürleri boyunca vatandaş sağlığı için, memleket sağlığı için, cephede, depremde, selde, hastane ortamında, poliklinik ortamında, ameliyathanede canla ve başla mücadele ediyorlar. Dolayısıyla siz bunları sizin olmayan yerden kovamazsınız. Bu memleket hepimizin. Bu millet hepimizin. Bu hekimler hepimizin. Siz kimi kimin ülkesinden kovuyorsunuz. Hekimler burada, bizler buradayız. Gidecek olanın adresi de belli şahsıda belli. Az kaldı azcık sabır diyoruz sadece."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1361692/erkin-delikanli-siz-kimi-kimin-ulkesinden-kovuyorsunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.