İçişleri’nden ek genelge Sokağa çıkma kısıtlamasında yeni istisnalar var

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 23:03
İçişleri’nden ek genelge Sokağa çıkma kısıtlamasında yeni istisnalar var

İçişleri Bakanlığı, YKS'ye girecek olan öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması için Nüfus Müdürlüklerinin 18 ve 19 Mayıs’ta açık olacağını bildirdi

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili valiliklere ek genelge gönderdi. Buna göre, YKS girecek öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde açık bulundurulacak. Kimlik Kartı başvurusu ile sınırlı olmak üzere öğrenciler ve ihtiyaç olması halinde beraberinde velisi veya vasisinden bir kişi ile sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek şartıyla Nüfus Müdürlükleri’ne gitmek üzere sokağa çıkabilecek.

Mali müşavirler ve çalışanları 31 Mayıs'a kadar sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacak.

Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyanı ve Ödeme dönemi olduğu için, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler ve çalışanları (Karar verilmesi halinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından ) 31 Mayıs tarihine kadar muaf olacak.

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması kararlaştırılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13690/icislerinden-ek-genelge-sokaga-cikma-kisitlamasinda-yeni-istisnalar-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.