Seçim kanunu teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanıyor

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan seçim kanunu teklifi bu hafta TBMM'de görüşülecek. Ayrıca kadına yönelik şiddetin önlemesi, tüketici haklarına ilişkin yasalar görüşülecek.
Ankara Masası
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 12:11
Seçim kanunu teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonunda bu hafta seçim kanununda değişiklik öngören teklif görüşülmeye başlanacak.

AK Parti ve MHP'nin birlikte hazırladığı 15 maddelik teklifin bu hafta Anayasa Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor.

Teklif, seçim barajı yüzde 10'dan 7'ye düşürülmesini içerirken, milletvekili hesabı ve dağılımı partinin o seçim çevresindeki aldığı o sayısına göre yapılacak.

Seçime girmek için Meclis'te grup kurmak tek başına yeterli olmayacak .

Kadına yönelik şiddette cezalar artıyor

Adalet Komisyonunda ise kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin teklif ele alınacak.

Teklife göre, kasten öldürme suçunun kadına karşı işlenmesi halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek. Duruşmalardaki hal ve tavırlarla takım elbise giymek , kravat takmak gibi gerekçelerle iyi hal indirimi yapılamayacak.

Israrlı takip olarak nitelendirilen fiiller suç olacak. Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama, tutuklamaya ilişkin katalog suçlar arasına alınacak.

Tüketiciye yeni haklar

Genel Kurul da tüketicilerin korunmasına ilişkin düzenlemeyi görüşecek .

Düzenlemeye göre ön ödemeli satılan konutlar, sözleşme tarihinden itibaren en geç 48 ayda teslim edilecek. Bu sürede teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Yenilenmiş ürünlere tüketiciye teslim tarihinden itibaren asgari bir yıl garanti verilmesi zorunlu olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1375863/secim-kanunu-teklifi-mecliste-gorusulmeye-baslaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.