Mustafa Destici: Seçim yasasına evet vermeyeceğiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim kanunu teklifinde seçim barajı olmasını kabul etmediklerini belirterek "Biz bu haliyle evet vermeyeceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
24 Mart 2022, Perşembe - 19:31
Mustafa Destici: Seçim yasasına evet vermeyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

AK Parti ve MHP tarafından Meclis'e sunulan seçim kanunu teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan Destici "Yeni yönetimde istikrara garanti altına alındığı için biz temsilde adalet anlayışının daha da güçlendirilmesi için ve milletin bir oyunun bile heba olmaması için milli iradenin tam olarak sandığa yansıması ve oradan çıkması konusunda bir kararlılık ortaya koyduk. Bunun için de bu haliyle.. 10'dan 7'e indirilmesi önemli midir? Evet önemlidir. Arzu ettiğimiz sevide midir? Hayır değildir. Biz sıfır olmasını eğer sıfır olmuyorsa yüzde 3 olmasını teklif etmiştik. Dolayısıyla bu baraj konusunda BBP bu baraj konusunda evet vermeyecek." dedi.

"Evet vermeyeceğiz"

Fatih Atik'in "Sadece bu maddeye mi evet vermeyeceksiniz yoksa teklifin tamamına mı?" sorusu üzerine Destici şöyle devam etti;

Tabii ki bu madde teklifin tamamına verdiğimiz zaman evet vermiş oluruz. Onun için biz bu haliyle evet vermeyeceğiz. Ama bu şu değil. Bu Cumhur İttifak'ta bir çatlak ya da Cumhur İttifakı'nda bir farklı yok asla değil. Bizim önceliğimiz devletin bekası, ülkenin bütünlüğü ve bunlar noktasında şuan da büyük bir gayret ortaya koyan AK Parti, MHP ve BBP'nden oluşan Cumhur İttifakı'nı önceliyoruz. 2023 seçimlerine hangi yasayla gidilirse gidilsin biz Cumhur İttifakı'nın bir üyesi olarak gireceğiz. Kararımız budur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1384018/mustafa-destici-secim-yasasina-evet-vermeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.