Beyazıt: "İttifak içinde ittifak olabilir. 4 parti yüzde 10'un çok üzerinde oy alabilir"

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, iktidarın seçim hilesinin ittifakları anlamsızlaştırmayacağını belirterek, "İttifakın içerisinde bir ittifak bloku olabilir. Bugün saydığımız o dört parti yüzde 10'un da çok üzerinde bir oy alır." dedi.
Ecem Çetin
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 14:45
Beyazıt: "İttifak içinde ittifak olabilir. 4 parti yüzde 10'un çok üzerinde oy alabilir"

fatih Beyazıt, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

"Seçim kanunlarındaki değişiklik ittifakları anlamsız kılmaz"

"İktidar ittifakları anlamsızlaştırmak hileyle de olsa kendilerine katkı sağlamak peşinde" diyen Beyazıt, "Normal yollardan insanların teveccühünü kazanarak seçimi alacaklarını düşünmedikleri için maalesef seçim hilelerine girildiğini görüyoruz. Bu ittifakları anlamsız kılar mı? İttifakları anlamsız kılmaz. Çünkü, orada tek dert sadece baraj problemi değil." şeklinde konuştu.

"Tek dert baraj değil"

Beyazıt şunları söyledi:

"Türkiye’yi çıkmazdan nasıl çıkarabiliriz? Ortak aklı nasıl kullanabiliriz? Ben yaptım oldu anlayışından nasıl sıyrılabiliriz? Bunların çözüm önerileri aslında oturulup konuşuluyor. Ortak paydalar paylaşılıp konuşuluyor. Dolayısıyla tek derdin baraj olduğunu düşünmüyorum."

İktidarın ince hesabına karşın muhalefetin de liderler ve yeni kurulan siyasi komisyon aracılığıyla kendi hesabını yapacağına işaret eden Beyazıt, "Muhalefet de ince hesaplamalar yapacaktır." dedi.

 'Bir ya da iki partinin listesinden diğer partiler aday gösterip seçime girebilir mi?’ sorusunun da bu çerçevede değerlendirmeye alınacağını belirten Beyazıt şöyle devam etti:

"İttifakın içerisinde bir ittifak bloku olabilir." 

 "İttifakın içerisinde bir ittifak bloku olabilir. Bugün saydığımız o dört parti yüzde 10'un da çok üzerinde bir oy alır. Topluma yansıyacak sinerji açısından da, olumlu algı açısından da çok etkilidir diye düşünüyorum. Bu formüllerden bir tanesi olabilir. Bu belli seçim bölgelerinde A partisi girerken, B ilinde sadece tek parti orada girebilir. Ve herkes nasıl yüzde 7'yi toparlar bu matematiksel olarak oturulur, çalışılır ve bu hileye karşı aslında bir tedbir alınabilir mi alınabilir. Bunun birden fazla yolu ve metodu vardır. Dolayısıyla bunlar seçim zamanı geldiğinde ortaya çıkacak detaylar aslında. " 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376133/beyazit-ittifak-icinde-ittifak-olabilir-4-parti-yuzde-10un-cok-uzerinde-oy-alabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.