Demokrat Parti kongresi sonrası yeni yönetim belli oldu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal başkanlığındaki Genel İdare Kurulu toplantısında yeni yönetim oluşturuldu. Bugün gerçekleşen kongre sonrası partinin listelerinde dikkat çeken isimler yerini aldı.
Ankara Masası
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 19:12
Demokrat Parti kongresi sonrası yeni yönetim belli oldu

14. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Demokrat Parti (DP)'de yeni yönetim oluşturuldu. Kurul üyeleri, yapılan toplantının ardından Anıkabir'e ziyaretlerde bulundu.

Kongrede, Başkanlık Divanı'ndaki yeni yönetim belirlenirken; listede dikkat çeken isimler yerini aldı.

Yeni yönetim kurulundaki isimler şu şekilde;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Faik Tunay, Basın ve Propoganda işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 24. Dönem CHP İstanbul milletvekili olan Faik Tunay, 16 Nisan 2017 referandumunda Başkanlık sistemini desteklemesi ve AK Parti'nin 'evet' kampanyasına olumlu bakmasıyla öne çıkmıştı. Tunay, 2018 seçimlerinin ardından Yeni Siyaset Platformu adını verdiği bir internet sitesi üzerinden görüşlerini paylaşmaya başlamıştı. 

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, son dönemlerde Demokrat Parti'ye geçmiş ve yönetimde yerini almıştı. Yeni düzenleme ile partinin Teşkilat işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

İyi Parti'nin kurucuları arasında yer alan İlay Aksoy, Suriyelilere karşı tutumu nedeniyle gündem olmuş; ardından partiden istifa etmişti. Demokrat Parti'ye geçen Aksoy, DP'nin yeni yönetim kadrosunda Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı olarak yerini aldı.

Gelecek Partisi'nden istifa edip DP'ye geçen Dr. Neslihan Çevik, partinin yeni sözcüsü oldu.

Doç. Dr. Mustafa Serhan Yücel, partinin Genel Sekreteri olurken; Genel Muhasip olarak Ahmet Talip Parlak belirlendi.

Siyasi işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Kelleci, Parlamento İlişkileri Başkanı Muhtar Mahramlı, Seçim işleri Başkanı Ahmet Uyanık ve Yerel Yönetim İşleri Başkanı olarak Barbaros Hayrettin Binicioğlu seçildi. 

Partinin Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Dr. Rifat Melih Aktaş belirlendi. 

Bülent Şahinalp, DP'nin Ekonomik İşler Başkanı oldu. 

Demokratik Kitle Örgütleri Başkanı Adnan Turfan olurken; Türk Dünyası ve Yurt Dışı Örgütlenmelerinden Gökhan Pınarbaşı sorumlu tutuldu. 

Murat Aydoğdu ise; Kadın ve Gençlik işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376537/demokrat-parti-kongresi-sonrasi-yeni-yonetim-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.