Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal'dan Ankara'daki ilçe başkanlıklarına ziyaret

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, Çankaya ve Altındağ'da partisinin ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Ankara Masası'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin sorusunu yanıtlayan Uysal, Pazar günü yapılacak 6'lı masa toplantısında konunun konuşulacağını belirtti.
Ecem Çetin
|
29 Eylül 2022, Perşembe - 18:00
Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal'dan Ankara'daki ilçe başkanlıklarına ziyaret

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Çankaya ve Altındağ ilçe başkanlıklarına ziyarette bulundu. 

Uysal'a Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı ve çok sayıda partili eşlik etti.

Uysal ilk olarak Çankaya İlçe Başkanlığını ziyaret etti. DP Lideri, burada partililere bir konuşma yaptı.

Uysal, şunları söyledi: 

"Zamanı etkin kullanacağımız önemli bir tarihi eşikte ülke"

“Değerli başkanın şahsında hem yeni oluşan yönetim kuruluna hem tüm arkadaşlarımıza ben de bizati gelerek hayırlı olsun dileklerimi paylaşmak istedim. Hayırlı olur. Allah yolumuzu açık eder. Zaman işliyor, çok hızlı akacağını bugünden hepimizin anlayabildiği, görebildiği, zamanı etkin kullanacağımız önemli bir tarihi eşikte ülke. Biz de kendi cephemizden ne kadar çok geniş kitlelere, sözümüzü, inandıklarımızı, değerlerimizi aktarabilirsek o kadar anlamlı olur. İnanarak söylüyorum, her birinizi, her birimize bulunduğumuz sorumluluk noktalarında voltranın parçaları gibi bir sorumluluk düştüğüne inanarak bunları ifade etmeye çalışıyorum. Sadece Hz. Mevlana’nın tabiriyle fikir birlikteliği yetmiyor duygudaşlığı, duygu birlikteliğini hele hele bugün inancı olmayan insanların buralarda bir mücadele vermesinin zaten bir manası yok. " 

" Mutasyona uğramış siyaset var"

"Ülkede siyasetin şerefi için yapıldığı azami düzeyde ideal değer, prensip birlikteliğinden, asgari düzeyde makam, menfaat birlikteliğine dönüştüğü  karşımızda. Mutasyona uğramış siyaset var. Bütün varlığımız iddiamız, Türkiye'nin de talebi bu. Böyle gelmiş böyle gitmemesi için memleketi sarsacak hem fikri yolunda hem iradeye hepimizin ihtiyacı var. Ankara'daki teşkilatlarımızda elbette genel merkez olması dolayısıyla bir körlüğümüz oluşuyor. Ama çok uzun süredir ben de ifade ediyorum. Şimdi kademe kademe bunları yapabiliyoruz. Biz de her gün Ankara'dayız. Belki her gün bir saatimizi iki saatimiz haftada birkaç günümüzü Ankara'nın yerel teşkilatlarımıza zaman ayırsak taşra ilçelerimizden metropol ilçelerimize neticede Ankara’nın sakiniyiz aynı zamanda  mesafe alacağımız kanaatindeyim. "

"Bugün karşımızda çürümüş bir siyaset var "

"Ülkenin önündeki siyaset yapmanın önündeki zorlukların da bilinci içerisindeyiz. Ama biliyoruz ki yürüdükçe o yolların açıldığı yürüdükçe insanların hele hele bugün karşımızda çürümüş bir siyaset var. Kamu yararının ötesinde şahsi önceliklerimizi her şeyin merkezine koyarak bir siyaset yapalım. Biz bunun ötesinde ülkenin ihtiyacının ne olduğunu bilerek ortak paydada bir şuuru, ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bu acıdan mücadelemiz önemli. Karşılıklı bir formel toplantı değil ama bir sohbet içerisinde karşılıklı fikirlerimizi, düşüncelerimizi paylaşalım. Tekrar Aydın Aypek Başkanı, onun şahsında tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza elbette partimizin burada görüyor olmaktan her zaman mutluluk duyduğumuz gönüldaşlarımız var, büyüklerimiz var, onlara da müteşekkiriz. Her zaman sayımızı çok süratle aktif insan sayımızı arttırmak en temel hedefimiz. Bunu da yapacağınızdan eminim. Allah yardımcımız olsun, hayırlı olsun. “

"Milletimizin haklarının, kaynaklarının yağmalandığı bir sürecin içerisindeyiz"

Ankara Masası'nın 'Vatandaşın gündemi ne?' Sorusunu yanıtlayan Uysal, “Her geçen gün kaybetmeye yüz tutmuş pek çok değerimizin de insanımız farkında başta hukuk yoksunluğu, fırsat eşitliği yoksunluğu ama bugün bir liraya aldığı domatesi iki liraya aldığı domatesi şimdi kilo ile değil sayı alır hale gelmiş. Bir liraya aldığı ekmeği beş liraya alır hale gelmiş. İki, üç lira verdiği dolmuş parasını 7,8 10 yerine uzunluğuna göre 10, 15 liraya karşılar hale gelmiş. Bunlar can alıcı gündemimiz. O açıdan milletimizin kademe kademe, kendi haklarının, kendi kaynaklarının yağmalandığı bir sürecin içerisindeyiz. Demokrasi, ekmeğimiz, aşımız derken ülkede işlemeyen sürecin her gün vatandaşa bir maliyeti var. Uçuyoruz kaçıyoruz diyerek organize olmuş siyasetin 84 milyon ürettiği bir maliyet var. Vatandaşın gündemi bu, bizde buna hep beraber ses soluk olmalıyız. “ ifadelerini kullandı. 

"Makul bir zaman dilimi var"

"İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tam anlamıyla destek vermedi. Bunu nasıl yorumluyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu seçilebilecek bir isim mi?" Sorumuza ise DP Lideri şu yanıtı verdi: 

“Pazar günü toplantımız var. Bu meseleleri konuşuruz. Her siyasi parti kendi cephesinde bir değerlendirme yapar. Hassasiyet güttüğümüz en temel şey milletimizin iradesi, milletimizin beklentileridir. Kademe kademe olgunlaşmış bugün altılı masa dediğimiz bu iradenin kılavuzu da milletimizin bu beklentileridir. O sınırlar dahilinde hepimiz bir sorumluluk duygusuyla vazife yapıyoruz. Makul bir zaman dilimi var. Pek çok değerlendirmeleri de  ilgili, yetkili zeminlerde yaparız. "

Uysal'a kahve daveti 

Gültekin Uysal, ziyaretin ardından kahve davetinde bulunan esnafı kırmadı. Gençlerle sohbet eden Uysal, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

" Sayın cumhurbaşkanı gençlerin ne halde görmek istiyorsan yüreğin yetiyorsa Kızılay’a gel "

Öte yandan gençlerle sohbet eden Enginyurt, "Sayın cumhurbaşkanı, gençler yurtdışına iyi bir ev, iyi bir araba almak ve konsere gitmek için gitmeyi istiyor. Onlara acıyorum diyor. Hakikaten acınacak halde misiniz? Sayın Cumhurbaşkanının sarayının günlük masrafı 10 milyon ayda 300 milyon saraya masraf yapıyor. Sadece yurtdışına giderken özel aracını götürmek için uçağa 250 bin dolar harcıyor. Yedi tane uçakla yurtdışına gidiyor. Yetmiyor sayın cumhurbaşkanı sarayda manda yoğurdu, kestane balı yiyor ama sizi acıyor. Dolayısıyla biz bu duruma hakikaten Demokrat Parti olarak çok üzülüyoruz ve sayın cumhurbaşkanına sizin huzurunuza seslenmek istiyorum. Sayın cumhurbaşkanı gençlerin ne halde görmek istiyorsan yüreğin yetiyorsa Kızılay’a gel gençler sana mı acıyor, sen gençlere acıyorsun hep birlikte görelim. Türkiye size emanet. Sarı saçlı, mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır insanlar olun inşallah " şeklinde konuştu. 

Uysal'ın sonraki durağı Altındağ İlçe Başkanlığı oldu. 

Uysal, burada şunları söyledi:

" Türkiye bir tarih eşiğe doğu, bir kavşağa doğru ilerliyor"

"Konuşulacak çok meselemiz var. Bunun farkındayız. Türkiye bir tarih eşiğe doğu, bir kavşağa doğru ilerliyor, Bir muhasebe yapacak bizde milletimiz adına bu muhasebeyi yapabilmenin yollarını arıyoruz. Yollarını açmaya çalışıyoruz. Toplumları, milletlerin tarihinde, zaman zaman bu tür buhran dönemleri olur. Biz de böyle bir burhan döneminin içerisindeyiz. Maalesef neyi bayraklaştırmışlarsa, ister dini, ister milli değerin idealin içini nasıl boşalttıklarını bu 20 yılda şahit olduk. Dava dedikleri tek şeyin kendi geçmişlerinin rövanşını almaktan ibaret olduğunu hepimiz gördük."

" Bugün millet, hak diye bir dertleri yok"

"Bugün millet diye bir dertleri yok. Bugün hak diye bir dertleri yok. Hukuk diye bir dertleri yok. Vatandaş diye bir dertleri yok. Adeta ölmemek üzere dünyaya gelmişler gitmemek üzere iktidar olmuşlar. Biz nasıl kamunun gücüyle insanlara hakkını lütuf gibi onlara veririz sadakatlerini satın alırız bu yolda bir çabaları var. Bir çarpık düzeni Türkiye'de işleterek her sahada maalesef insanlarımızın alın terinin karşılığını alabildiği bir Türkiye'yi işleyen, demokrasi, işleyen bir serbest piyasa düzeni işleyen fırsat eşitliği, bütün böyle bir düzeni kuracaklarına öyle bir düzen kurmuşlar ki 84 milyonun cumhurbaşkanı olması gerekenler sadece kendi oy verenlerin cumhurbaşkanı kendisine oy verenler bu ülkenin vatandaşları geri kalanlar da müsaade edildiği kadar hakka hukuka razı olsun."

"Bunun hesabını sormalıyız"

"Bugün bir liraya aldığımız ekmeği beş liraya almak mecburiyetinde kalıyorsak bunun hesabını sormalıyız. İki liraya üç liraya bindiğimiz minibüsü 8-10 liraya final hale gelmişsek yaz gününde bile kiloyla alamadığımız tane ile aldığımız domatesin hesabını vatandaşımız sormak durumunda. Şunu biliyoruz, inanıyoruz bu ülkenin kaynakları da bu ülkenin büyüklüğüne denk namuslu ellerde olsun bırakınız bugünkü devletin bütçenin daha küçüğü ile üçte ikisiyle bile hakça bir düzen işler. Bizim kavgamız bu. Bütün milletimizin beklentisi var. Birlik beraberlik içerisinde bugün altılı masa etrafında bir araya gelmiş siyasi partiler var.

"İnsanlarımızın gür sesi olmak mecburiyetindeyiz"

"Sorumluluğumuzda hiçbir zaman unutmadan milletin önünde baskılanan, yoksullaştırılan, sindirilen insanlarımızın gür sesi olmak mecburiyetindeyiz. Özellikle tüm teşkilat yöneticilerimizin bu manada toplum önünde insanlarımızın Orhun Kitabelerinde vardır. Eğilmiş başları yeniden baş yapmak için diye. Bizde milletimizin eğilmiş başını yeniden dik hale getirebilmek için mücadelemiz, bunu da başaracağımızdan eminiz. Zor mücadeleler bunun farkındayız. Bu ülkede öyle bir noktaya getirdiler ki alnı secdeye koyan insanlara bile şüpheyle bakar hale bu iktidar getirdi. Çünkü onlar dini menfaat menfaati din yapmış durumundalar."

"Geniş kitlelere hitap etme mecburiyetimiz var"

"Ama bugünlerin akabinde bu ülkede samimi duygularla inancını yaşamak isteyen herkesin yaşayabildiği, farklı tercihleri olan insanların eşit vatandaşlık hukuku ile yaşayabildiği bir Türkiye’yi tekrar kurmak bizim geleneğimize nasip olacaktır. O açıdan mücadelemiz çetin hiçbir şekilde, hiçbir arkadaşımız yılmadan, ısrarla aynı noktayı vurmalıyız. Ankara’dayız. Başkentimiz. Bugün Çankaya ilçemizi ziyaret ettik. Altındağ'dayız, Ankara'mızda da başta milletvekilimiz, genel merkez yöneticilerimiz olmak üzere tüm genel başkan yardımcılarımızla arkadaşlarımızla sahada olmalıyız, İnsanlarımızın derdine kulak vermeliyiz. Bazen onlara elini sıkmak, bir gülümsemeyle karşılamak bile insanımızın çok şey istemediğini biliyoruz. En büyük hizmet odur. O acıdan, kamu vazifesi yapıyoruz. Bu anlayışla geniş kitlelere hitap etme mecburiyetimiz var. Bu süreçte de yeni yen, insanlarla hem inandığımız değerleri yarınlara taşımak, hem bu büyük mücadelede omuz omuza yürüyeceğimiz insan sayımızı arttırmak mecburiyetindeyiz. Ben hasseten özellikle il başkanımızdan da ilçe başkanlarımızdan da yöneticilerimizden de isteğimiz sayımızı aktif şekilde aktif insan sayımızı arttırmak. O noktada da belirli hedeflemeler yapıyoruz. Ümit ederim en kısa sürede noktalarda hızlı mesafeler alırız. Umutsuzluğa yer yok, yarınlar elbet bizim elbet bizimdir. Şair demiş ya sanmasınlar bu tekerlek kalır tümsekte diye yarın elbet bizimdir diyor. Yarın elbet bizimdir"

DP Lideri, teşkilattan davul ve zurna eşliğinde uğurlandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1807648/demokrat-parti-lideri-gultekin-uysaldan-ankaradaki-ilce-baskanliklarina-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.