Devlet Bahçeli'den TTB'ye tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, terör örgütleriyle bağlantılığı olduğunu iddia eden Türk Tabipler Birliğinin kapatılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, Adana'da polisin Furkan Vakfı üyelerine yaptığı müdahaleye yönelik ise " Kararname ile kapatılan Furkan Vakfı'nın geçmişi bellidir. Artık bardağı taşırmışlardır. Bunlarda ihlas ve iman mumla aransa da bulunamaz. Bunlara şerefli Türk polisi müdahale etmiştir. Süleyman Soylu soyismi gibi soyludur. "dedi.
Ankara Masası
|
22 Mart 2022, Salı - 11:03
Devlet Bahçeli'den TTB'ye tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli hedefine Türk Tabipler Birliği koyarken " Cani Öcalan'la ilgili kurulan özgürlük platformunda bu birliğin başkanı var mıdır yok mudur? Türkiye'nin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını söyleyen bu kişi değil midir? Teröristlere dostluk ve barış ödülü veren bunlar değil midir? TTB derhal kapatılmalı, bölücüler yargılanmalıdır." diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Dün Nevruz Bayramı'nı kutlamanın memnuniyetini yaşadık. Nevruz, yalnızca bir mevsim döngüsü değil, dostluk ve kardeşliğin, kaynaşmanın timsalidir. Binlerce yıllık tarihte köklü bir kucaklaşma fırsatıdır. Bu kadim ve kültürel mirasımız, birlik ve beraberliğin göstergesidir. Benim de dileğim milletimizin daima birlik ve beraberlik içinde olmasıdır. Beraber ağlayıp birlikte gülen aziz millet, inanıyorum ki asla kötücül emellere geçit vermeyecektir.

Aynı şekilde terörizme yakasını kaptırmış lekeli mihrakların değil, Türk'ün günüdür. HDP'nin hafta sonu düzenlediği Nevruz kutlamaları yine tahriğe sahne olmuştur. HDP'nin bir eş başkanı boyundan büyük laflar ederek bölücülüğün sesi olmuştur. Bir teröristin Selahattin Demirtaş'a barış insanı demesi kabul edilemez. Bir teröriste barış insanı denmez, yeri Meclis değil parmaklıkların ardıdır. Nevruz kutlu Ergenekon ateşidir. Bütün Türk kardeşlerimiz Nevruz'unu kutluyorum.

"Çanakkale Türk milletinin namus kilididir"

Türk milletinin tam bağımsız bir halde kıyamete kadar baki kalmasını diliyorum. Çanakkale'de milletimiz bir destan yazmıştır. Bu bir itibar vesikası olarak tarihe geçmiştir. Atatürksüz Çanakkale diyenlere sesleniyorum. Mustafa Kemal diğer kahramanlarımız gibi Çanakkale'nin her yerindedir. Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen o haykırış hala Çanakkale'dedir. Hiçbir densiz Atatürk'e, Çanakkale'ye laf edemez. Çanakkale zaferinin Atatürk'le değil köprüyle anıldığı yorumunu yapanlar hiçbir şey bilmezler. Yapılan her anıta saldıranlar, bunların kalpleri mühürlüdür. Çanakkale Türk milletinin namus kilididir.

Bizim feyzimizin ana kaynağı bellidir. Türkiye'yi kötüleme yarışına girenlerin soyunun sopunun nereye dayandığı meçhuldür. Bunların durmadan sufle aldığı taraf karanlıktır.

" Köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayın"

18 Mart 2022'de hem zaferimizi andık hem de muazzam bir eserin açılışına gururla şahitlik ettik. Çanakkale bugün de geçilemez. Çanakkale'de kötü niyet dışında geçiş müsaadesini veren sadece Türk milleti olacak ve o da bu köprüden yapılacaktır.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışından rahatsız olanların kendilerini hemen ele vermeleri dikkatimizi çekmiştir. Birileri hemen nifak üretmeye başlamıştır. Bazı medya organları ve sakat zihniyet sahipleri geçiş ücretini göstererek saldırmışlardır. Diyorlar ki, bu köprü millete yeni bir masrafmış. Hedefleri tutmazsa millet ödeteceklermiş. CHP, vurgun iftirası da attı. O köprüden siz de geçeceksiniz. Bu kadar mı gözünün körleşti, gönlünüz köhneleşti? Madem diyecek iyi bir lafınız yok, susun da adam sansınlar. Köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayın. Bunların asıl hazımsızlığı Çanakkale zaferi. Kuyruk acıları var, Çanakkale'nin rövanşını almak istiyorlar ama daha önce yapamadıkları gibi asla başaramayacaklar.

" TTB isimli bölücü yapı kapatılmalıdır"

İhanet edene göz yummayız. TTB isimli bölücü yapı, Türk hekimlerini temsil edemez. Doktorlarımız bizim şifamızdır. PKK'nın yanında olanlar TTB'dir. Bölücülüğün propagandasını yapan, zillete bulaşan bunlardır. Bizim TTB'ye yönelik haklı eleştirilerimiz, yönetimindeki birkaç Türkiye düşmanıdır. Onun dışında hiçbir hekimimiz bundan alınmamalıdır. TBMM'ye sunulan ve ilgili komisyona havalesi yapılan sağlık suçlarının sona erdirilmesi için yapılan kanun değişikliği teklifini ön şartsız kabul edeceğiz. Bu suçların ceza kanunundaki katalog suçlarından sayılması önemlidir. Her meslek mensubu insan onurunu incitmekten çekinmelidir.

Biz geçmişte insan onurunu ayaklar altında alanlarla mücadele ettik. 1970'li yıllarda hain bir kurşunun bedenine ispat ettiği bir arkadaşımız hastaneye hemen yetiştiirldi ve müdahaleye ihtiyacı vardı. O dönem çetin yıllardı. Yaralı olarak hastaneye götürülen kardeşimiz ülkücü olduğu için acil servisteki bazı görevlilerin bu faşiste bakmayız dediği dün gibi aklımızdadır. Biz kahpe tuzakları aşarak bugünlere geldik. Hangi kitapta böyle bir şey vardır? İşte o zihniyetin bugünü TTB'dir. Cani Öcalan'la ilgili kurulan özgürlük platformunda bu birliğin başkanı var mıdır yok mudur? Türkiye'nin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını söyleyen bu kişi değil midir? Teröristlere dostluk ve barış ödülü veren bunlar değil midir? TTB derhal kapatılmalı, bölücüler yargılanmalıdır. Milletimizin haklı beklentisi budur. Adaletin tecellisi ancak böyle sağlanır. Bu birlik adları önündeki Türk'ü hak etmemektedir.

"Şerefli Türk polisi müdahale etmiştir"

Biz bölücü hiçbir örgüte geçit vermeyiz. Geçtiğimiz hafta sonu Adana'da gerçekleşen hadiseleri dikkatle incelemek gerekir. Vakıfların nasıl olduğu, bağlı olduğu kararlar Anayasada bellidir. Kararname ile kapatılan Furkan Vakfı'nın geçmişi bellidir. Artık bardağı taşırmışlardır. Bunlarda ihlas ve iman mumla aransa da bulunamaz. Bunlara şerefli Türk polisi müdahale etmiştir. Süleyman Soylu soyismi gibi soyludur. Polis görevinin gereğini yapmış, yaptırım gücünü göstermiştir. Bu sözde vakfın kimlerim kumandası altında olduğunu herkes az çok bilmektedir. Şayet tedbir almazsak başka 15 Temmuzları yaşamamız mümkündür. Tedbir almazsak terörist başlarının sonu gelmeyecektir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1377368/devlet-bahceliden-ttbye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.