Vedat Bilgin'den asgari ücrete ikinci zam mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum. Çok önemli artış yaptık" dedi.
Ankara Masası
|
22 Mart 2022, Salı - 11:30
Vedat Bilgin'den asgari ücrete ikinci zam mesajı

Siyasilerden peş peşe gelen asgari ücrete zam yapılabilir açıklamalarıyla Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, ne bir açıklama yaptı.

Bakan Bilgin, "Temmuzda asgari ücrete zam olacak mı?'" sorusuna dikkat çeken yanıt verdi. Bakan Bilgin açıklamasında, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık" dedi.

Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa asgari ücreti yüzde 50'nin üzerinde artırdıklarını hatırlatan Bilgin, "Arkasından da enflasyon farkını, kamu çalışanlarına aktardık. Türkiye sosyal devlet olmanın gereğini her alanda yerine getirdi. Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Çünkü tarihsel olarak asgari ücrette yaptığımız artış çok önemlidir. Bu üretim sürecinde işçi ve işverenin birlikte sorumluluk almasının da, aldığının da bir gereğini ortaya koymaktadır. Yani işveren de asgari ücretin dışında diğer ücret türlerini de kendiliğinden kademelendirmiştir. Daha üst ücret alanları da asgari ücret düzeyinde yeniden düzenlemiştir." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1377428/vedat-bilginden-asgari-ucrete-ikinci-zam-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.