Kemal Kılıçdaroğlu: Asgari ücret hemen yeniden düzenlemeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım. Normali de budur" dedi.
Ankara Masası
|
23 Mart 2022, Çarşamba - 11:09
Kemal Kılıçdaroğlu: Asgari ücret hemen yeniden düzenlemeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Son günlerde asgari ücrete yeni bir düzenleme yapılacağı tartışmalarına ilişkin Kılıçdaroğlu  "Orada çok karışık şeyler söyleniyor. Güncellenmesi lazım, asgari ücretin. Asgari ücret asgari olmaktan çıktı zaten. Hangi asgari ücret. Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur. Bari açlık sınırı ücreti desinler, onun bile altına düştü. Dolayısıyla bu asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım. Normali de budur." dedi.

"Vahim bir açıklama"

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, ete yapılan zamla ilgili "Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenle biz fiyatı arttırdık" ifadelerini kullanmasına tepki gösterirken "Açıklama doğru bir açıklama değil vahim bir açıklama. Sayın genel müdür bunu nasıl söylemiş doğrusunu isterseniz ben de anlamış değilim. Ama mutfaklarda yangın olduğu belli, et fiyatlarına zam geleceği belli, defalarca söylendi, defalarca yazıldı. Her alanda pahalılık var, her alanda zam var dolayısıyla iktidarın yapabileceği bir şey yok. Aksi halde Et ve Süt Kurumu batacak. Batıran kim iktidarın kendisi. Zammı yapan kim iktidarın kendisi, fatura kime çıkıyor, vatandaşa çıkıyor. Asgari ücreti arttırdılar, 3 ay sonra o asgari ücret pul oldu." şeklinde konuştu.

"Artık ülkeyi yönetemiyorlar" diye Kılıçdaroğlu,  seçim sandığını bir an önce getirilmesi gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1379438/kemal-kilicdaroglu-asgari-ucret-hemen-yeniden-duzenlemeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.