Süleyman Soylu'dan Afgan göçmen açıklaması! Sınırda neler yaşanıyor?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Afganistan'dan Türkiye'ye gelen göçlerle ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamasında 2021 yılında bugüne kadar 253 bin 299 kişinin geçişinin engellendiğini belirtti.
Samet Dirican
|
04 Ağustos 2021, Çarşamba - 11:33
Süleyman Soylu'dan Afgan göçmen açıklaması! Sınırda neler yaşanıyor?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzensiz göç meselesi iddiaları hakkında, “Siyasetin sorumluluğuna yakışmayan, devletin ve kurumların itibarına, çalışanların emek ve motivasyonuna zarar veren mesnetsiz, art niyetli ve her yönüyle hadsizlik olan bu ithamlara alışmayı, ısrarla tekrarlanan bu yalanlara mesai harcamayı, reddediyorum” dedi.

Süleyman Soylu düzensiz göç meselesi ile ilgili olarak,

'Fiziki hazırlık kapsamında; İran sınır hattımızın göç, kaçakçılık ve terörist girişleri açısından en kritik olduğu 152 kilometrelik kısmına güvenlik duvarı örülmüş, 85 kilometrelik duvar çalışması son hızla devam etmektedir. Ayrıca 109 kilometrelik kısmı ise aydınlatma sistemi ile donatılmıştır. Bunlara ek olarak, 79 kilometre boyunca kamera ve algılayıcı sistemler inşa edilerek düzensiz göç hareketliliklerinin sürekli olarak izlenebilmesi sağlanmıştır.

Doğu sınırımızın 740 kilometrelik kısmında kullanılacak ve entegre sınır yönetiminde kilit bir rolü olan elektro optik kuleler ve haberleşme kulelerinin yüzde 90’ı tamamlanmıştır. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı hudut birliklerinin yanı sıra yukarıda saydığımız teknolojik hamlelerle birlikte sınır bölgelerimizde ve geçen yıl kaçak göç rotası olarak belirlenen lokasyonlarda görevlendirilen ilave, 750 Özel Harekat Polisimiz ve 500 Jandarmamız, 7/24 devriye esasıyla, düzensiz göçle mücadelemize katkı sağlamaktadır.

Sınırda yapılan devriye yollarımıza ek olarak termal kamera ile donatılan yüksek teknolojiye sahip 82 zırhlı devriye aracımız ile sınırdaki geçişlere anında müdahale edilmektedir. Kısaca bahsedilen bu önlemler neticesinde 2020 yılında güney ve doğu sınırlarımızda 505 bin 375 kişinin ülkemize yasa dışı yollarla girişi, sınırlarımızda engellenmiştir. 2021 yılında ise bugüne kadar 253 bin 299 kişinin de aynı kapsamda geçişi engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

Afgan Göçmenler için sınır dışı kararı

Öte yandan İstanbul Zeytinburnu'nda asker kıyafetiyle dolaşan Afganistanlı göçmenler hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/925424/suleyman-soyludan-afgan-gocmen-aciklamasi-sinirda-neler-yasaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.