AK Partili Şamil Tayyar, Tansu Çiller'i yüzde 5.6 gösteren ankete tepki gösterdi

Bugünkü yazısında Optimar Araştırma Şirketi'nin 2023 seçimleri anket sonuçlarına değinen Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Tansu Çiller'e oy veririm diyen seçmenlerin oranı yüzde 5.6, Ayhan Bilgen'e oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 2.5..."ifadelerini kullandı. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ise yapılan ankete, "Bu gazı kim veriyor, inanın bilmiyorum." diyerek tepki gösterdi.
Büşra Bayrak
|
26 Mart 2022, Cumartesi - 14:19
AK Partili Şamil Tayyar, Tansu Çiller'i yüzde 5.6 gösteren ankete tepki gösterdi

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, kaleme aldığı köşe yazısında parti kurma hazırlığı yapan eski başbakanlardan Tansu Çiller'le ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Övür, yazısında AK Parti'nin oyu artarken CHP'nin yerinde saydığına, küçük partilerin ise hâlâ küçüklüklerini koruduğuna dikkat çektiğini hatırlatarak, " Ne kadarı oya dönüşür bilemem ama ankette şöyle bir veri var: Tansu Çiller'e oy veririm diyen seçmenlerin oranı yüzde 5.6, Ayhan Bilgen'e oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 2.5... Küçük partilerin oy oranlarına bakınca, bu iki girişim de onlardan geri kalmış sayılmaz." ifadelerini kullandı. 

" Bu gazı kim veriyor"

Yapılan ankete dikkat çeken tepki ise AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir ankete göre; Tansu Çiller parti kurarsa oy vereceklerin oranı %5.6 imiş. Bu gazı kim veriyor, inanın bilmiyorum. Neyse… Siyasetin bunaltıcı gündemi arasında tebessüme de ihtiyaç var" ifadelerine yer verdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1387244/ak-partili-samil-tayyar-tansu-cilleri-yuzde-56-gosteren-ankete-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.