Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' açıklamasına ilişkin AK Parti'den peş peşe paylaşım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz" diyerek duyurduğu kanun teklifine yönelik AK Parti'den peş peşe tepki geldi. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin teklife ilişkin paylaşımda bulundu.
Ankara Masası
|
04 Ekim 2022, Salı - 09:18
Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' açıklamasına ilişkin AK Parti'den peş peşe paylaşım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından 'buluşma' başlığıyla yayımladığı videoda " Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz" diyerek TBMM'ye bir kanun teklifi sunacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu "CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının ardından AK Parti'den peş peşe paylaşımlar geldi.

"Yasak Erdoğan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı"


AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar geçmişi hatırlatarak "Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur. Vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasak vardı. Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren CHP’ydi. Yasak Erdoğan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı. Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır'' paylaşımında bulundu.



"Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvedildi"


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin ise ''Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin'' ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1815858/kilicdaroglunun-basortusu-aciklamasina-iliskin-ak-partiden-pes-pese-paylasim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.