Halil İbrahim Yılmaz'dan EKO İklim Zirvesi'ne davet

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, herkesi 30-31 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleştirilen EKO İklim Zirvesi'ne davet etti.
Ankara Masası
|
27 Mart 2022, Pazar - 10:03
Halil İbrahim Yılmaz'dan EKO İklim Zirvesi'ne davet

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ın öncülüğünde, Ankara Kent Konseyi Koordinatörlüğü’nde, TOBB, Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin etkin katılımıyla Ankara'da EKO İKLİM zirvesi düzenlenecek.

Dünyada ilk niteliği taşıyan zirve öncesi Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz bir mesaj yayımlayarak herkesi zirveye katılmaya davet etti.

 "Değişimi kaçınılmazdır. 20. Yüzyıl boyunca dünyamız olağanüstü bir hızla değişti. Teknoloji akıl almaz bir hızla gelişti. Üretim kapasitesi hayalleri zorlayacak kadar arttı. Doğal çevremiz ise tam tersine sürekli kan kaybetti. Bugün bir karar aşamasındayız, ya üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı devam ettirerek dünyanın sonunu hazırlayacak ya da  “yeşil dönüşüm” ve “döngüsel ekonomi” dönemini başlatacağız." ifadelerini kullanan Yılmaz şöyle devam etti;

"Herkesi geleceği kurmaya davet ediyoruz"

1539’da çevre temizliği kanunnamesi yayınlayan; 1937’de geri dönüşüm tesisi kuran; çocuklarını “Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz” öğretisiyle yetiştiren bir anlayışın temsilcileri olarak biz, ikinci yolu seçiyoruz.

Dördüncü cemre misali akıllara, gönüllere düşmeye; “yeşil uyanış” sürecine katkı sunmaya hazırlanıyoruz. Reel sektör açısından zorunlu “yeşil dönüşüm” hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla 30-31 Mart’ta ATO Congresium’da EKO İKLİM: EKONOMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ZİRVESİ ve FUARI düzenliyoruz.

Yıktıklarımızdan daha güzel şeyler yapmadığımızın farkında olan; “Sahip olduğumuz güzellikler dün nasılsa yarın da öyle kaldın” diye herkesi geleceği kurmaya davet ediyoruz.

" 35 oturum 237 konuşmacı"

Büyük Atatürk’ün başkent ilan ettiği çağdaş Türkiye’nin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiği Ankara’mız; eğitim, kültür, sanat, edebiyat, üretim, teknoloji sanayi ve turizmin yanı sıra “yeşil kalkınmanın, yeşil istihdamın” da başkenti olsun istiyoruz.

Devlet başkanları, büyükelçiler bakanlar, belediye başkanları, finans kuruluşları, kobiler, ihracatçı birlikleri, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, doğaya duyarlı sanatçılar, yüzden fazla medya kuruluşu, öğrenciler ve binlerce iklim elçisini, aynı amaç etrafında buluşturuyoruz.

35 oturumda 237 konuşmacının söz alacağı, medeniyetler beşiği Anadaolu’nun  11 asırlık deneyimini dünyaya duyuracak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Üst üste koyduğumuz birkaç değer yan yana dizdiğimiz yüzlerce değerden daha önemlidir. 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımızı insanlığın birikimlerini üst üste koyacağımız katılımcı kültürle gerçekleştirdiğimiz Eko İklim Zirvesi ve Dünyanın ilk İlk Değişikliği Fuarı’na davet ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1388274/halil-ibrahim-yilmazdan-eko-iklim-zirvesine-davet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.