Ali Güven'den TL'deki değer kaybına ilişkin ilginç örnek

Deva Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, Türk lirasındaki değer kaybını ilginç bir örnekle anlattı. Güven, "1, 5, 10 kuruşları toplayıp 50 TL'lik bir parayı şuraya koyun. O parayı götürün hurdacıya satın 100 TL yapıyor" dedi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2022, Salı - 13:27
Ali Güven'den TL'deki değer kaybına ilişkin ilginç örnek

Deva Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Güven, Türk lirasının değerini kaybettiğinin altını çizerken, Türkiye'de şu anda bozuk para problemi yaşandığına dikkat çekti.

Bir esnafla yaptığı konuşmayı aktaran Güven "Hükümet yetkilileri diyorlar ya, "Ekonomimiz çok iyi, şaha kalktı uçuyoruz" Bugün gelirken Keçiören'de bakkal Mustafa'yla konuştum. Mustafa ağabey nasıl işler dedim, " Bozuk para problemi çekiyoruz, vatandaşa paranın üstünü veremiyoruz. 1, 5, 10 kuruşları toplayıp 50 TL'lik bir parayı şuraya koyun. O parayı götürün hurdacıya satın 100 TL yapıyor" dedi. "diye konuştu.

Güven sözlerine şöyle devam etti;

Hükümetimiz paramız değer kazandı diyor ya. Hurda bozuk paramız 1, 5, 10 kuruşumuzu topluyorsunuz. 50 TL'lik parayı gidip hurdacıya veriyorsunuz ve karşılığında 100 TL alıyorsunuz. 1,5 10 kuruşla 50 TL biriktirsinler götürsünler OSTİM'de, İvedik'te, Hurdacılar Sitesi'nde bunu kaça alırsınız desinler. 95-110 TL arası fiyat değişiyor. Ortalaması 100 TL.

"Beslenme alışkanlığımız değişti"

Gıda sektöründe yaşanan krize de değinen Güven, vatandaşın yumurta alırken bile gramajına bakmaya başladığını söyledi. Güven, lokantalarda peçete kutu uygulamasına geçildiğini belirtirken hamburgerin peçeteye konulursa 70 TL'ye kutuya konulursa 75 TL'ye satıldığını ifade etti.

Kriz nedeniyle beslenme alışanlığının değiştiğine vurgu yapan Güven, kuşbaşılıdan lahmacuna et dönerden tavuk dönere geçildiğini hatta artık nohut dürüme geçildiğinin altını çizdi.

"Yarın bugünden daha kötü olacak"

Hükümetin tarım arazilerini ekme çağrısına ilişkin de konuşan Güven, öncelikle akaryakıt, gübre ve fidan fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Güven "Traktörün deposu 2500 TL doluyor akşama kadar sürersek 2500 TL biter"dedi. KDV indiriminin sorunlarını gidermeyeceğine vurgu yaptı.

Geçen yıl 16 milyon ton buğday üretildiğini, bu yıl 10-12 milyon ton civarında bir üretim beklendiğinin altını çizen Güven "Her geçen gün kötüye gidiyor yarın bugünden daha kötü olacak" şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1391725/ali-guvenden-tldeki-deger-kaybina-iliskin-ilginc-ornek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.