Fatih Erbakan'dan Temel Karamollaoğlu'na 'Erbakan Hoca CHP'yle olurdu' yanıtı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Necmettin Erbakan bugün hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 13:02
Fatih Erbakan'dan Temel Karamollaoğlu'na 'Erbakan Hoca CHP'yle olurdu' yanıtı

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun  "Necmettin Erbakan hayatta olsa CHP ile birlikte olur muydu?” sorusuna "Bugün hayatta olsa kesinlikle CHP ile birlikte olurdu" yanıtını vermesiyle başlayan tartışmalara Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı.

Karamollaoğlu'na CHP'yi hedef alarak yanıt veren Erbakan "Erbakan Hoca'mız, 6 yaşında çocuklara Kur'an öğretmeyi çağ dışılık olarak niteleyen, 'Ayasofya camii müze olarak kalmalıydı, cami olmamalıydı' diyen, 'İktidar olursam ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi'ni mutlaka geri getireceğim' diyen, Osmanlı dönemini 'bir zulüm dönemiydi' diye tanımlayan CHP ile asla ama asla birlikte olmazdı" dedi.

"Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi"

Fatih Erbakan, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan Erbakan Hoca'mız, 20 senede 513 milyar dolar faiz ödeyen, bir senede 300 milyar liranın üzerinde faiz ödemesi yapan, tarımsal desteğe verdiği paranın 20 katını, esnafa verdiği desteğin 30 katını götürüp faize veren, hane halkını, özel sektörü, kamuyu, belediyelerle birlikte adeta boğazına kadar borca batıran Cumhur İttifakı'yla da asla ama asla olmazdı. Erbakan Hoca'mız hayatta olsaydı aynen Yeniden Refah Partisi gibi tek başına da kalsa Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden mücadelesine devam ederdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da tepki göstermişti

Özbekistan dönüşü Temel Karamollaoğlu'nun sözlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da şunları söylemişti;

"Temel Bey'in ebedi alemden, hocamla böyle bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Haddine mi senin ya? Ne zamandan çıktı bu iş. Mesele Erbakan hocamı tanımaksa ben en az Temel Bey kadar tanırım. Ben Erbakan hocamın, İstanbul gibi bir şehirde Gençlik Kolları Başkanlığından tutun İl Başkanlığına varıncaya kadar teşkilatlarından geliyorum. Onun teşkilatında il başkanlığını yapmışım. Daha sonra yine hocamın döneminde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yapmışım. Tereciye tere satmasınlar. Biliyoruz bu işleri. Böyle bir saçmalık olur mu? Herhalde o malum Kıbrıs hadisesi sebebiyle, oradan ilhamla böyle bir şeyi söyleme noktasına gidiyor ki, elmayla armudu birbirine karıştırmamak lazım. O günün şartlarıyla ondan sonraki şartlar hiç birbiriyle mukayese dahi edilmez ve böyle bir benzetme olmaz. Çok yanlış bir şey. Hocamız, birçok adımlar atmıştır.

İşte Karamollaoğlu'nun o sözleri;

http://www.ankaramasasi.com/haber/1401779/fatih-erbakandan-temel-karamollaogluna-erbakan-hoca-chpyle-olurdu-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.