DP Ankara İl Başkanı’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na ‘imam gönderin’ çağrısı

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, defalarca talep etmelerine rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma namazı için partideki mescide imam göndermediğini söyledi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 21:44
DP Ankara İl Başkanı’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na ‘imam gönderin’ çağrısı

Erkin Delikanlı, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Demokrat Parti Genel Merkezi’ndeki mescide Cuma namazı içim imam göndermemekte ısrar ettiğini belirten Delikanlı şöyle dedi:

“Dine siyaset karışmasın, siyasallaşmasın”

"Defalarca Ankara İl Başkanlığı olarak ilgili mercilere yazı yazmış olmamıza rağmen, bununla ilgili talepte bulunmuş olmamıza rağmen, müftülüğe yazdığımız yazıya rağmen, herhangi bir yazılı ret vermemelerine rağmen, sözlü olarak ret veriyorlar. Diyanetin kılıçlı bir başkanı var biliyorsunuz. Kılıcı ile çıkıp, Atatürk'ü tehdit eden başkanı var Ali Erbaş. Dine siyaset karışmasın, siyasallaşmasın. Bu, çok kötü bir şey. Bu, Demokrat Partinin içerisinde anavatan döneminden bugüne, büyük bir mescit var. Dışişleri Bakanlığından gelen oluyor. Karşı esnaftan gelen oluyor. Parti mensupları oluyor. Karşıdan hastaneden gelenler oluyor. Biz cumadan cumaya bir imam talep ettik orayla ilgili olarak. Kadrosuzluktan öyle olduklarını söylüyorlar. Siz imamı torpil ile atayıp, arkasından imamlık yerine başka taraflara gönderirseniz olacağı bu. Bu da ayrı bir politikaları bunların."

"3 aydır imam göndermeleri için mücadele ediyorum"

“Daha önce imam bir dönem gelmiş daha sonra almışlar. Görevini sonlandırmışlar. Ben Ankara İl Başkanı olduktan sonra tekrar talep ettim. Yaklaşık 3 aydır bununla ilgili mücadeleyi de çok yoğun bir şekilde veriyorum. Fakat inatla muhtemelen sayın Ali Erbaş'ta Melih Gökçek gibi ben burayı müze yapacağım ondan sonra size imamı gönderirim demez. Ya da kılıcı ile kesmez. Buradan sizin vasıtanız ile çağrı yapalım, bugün orada cuma kılınmadı. Bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine diyelim Sayın Ali Erbaş da buradan gereğini yapsın."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1403977/dp-ankara-il-baskanindan-diyanet-isleri-baskanina-imam-gonderin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.