Faik Tunay: “Artık dengeler değişti. Seçimi kaybedecekler”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, iktidarın 2019 seçimlerine kadar iktidar tek kale maç yaptığını belirterek, “Artık dengeler değişti. Seçimi kaybedecekler” dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 22:53
 Faik Tunay: “Artık dengeler değişti. Seçimi kaybedecekler”


Faik Tunay, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

İktidarın sürekli “Projeleriniz ne?” diye sorduğuna işaret eden Tunay şunları söyledi:

“En büyük proje 6 farklı siyasi partinin bir araya gelebilmesi”

“En büyük proje 6 farklı siyasi partinin bir araya gelebilmesiydi. Farklılıklar zenginliktir diyerek bir arada oturabilmesiydi. Burada 6 siyasi parti liderinin de emeği katkısı çok fazla. İktidar sürekli fiştekliyor ‘hani çözüm önerileriniz’ diyerek. Yahu senin batırdığını ben toparlamaya çalışacağım bir dur bakalım. Daha ikinci, üçüncü toplantı. Önümüzdeki günlerde Demokrat Parti Genel Merkezinde ev sahipliği yapacağız. Bir anda bir şey çıkmıyor. 6 tane birbirinden farklı siyasi parti. Bunların bir araya gelmesi de büyük başarı.”

Fatih Atik’in “İktidar bunu beklemiyor muydu?” şeklindeki sorusu üzerine Tunay şu değerlendirmeyi yaptı:

“2019 seçimlerine kadar iktidar tek kale maç yapıyordu”

“Zaten temel problem şu: 2019 seçimlerine kadar iktidar tek kale maç yapıyordu. Futbolu bilenler bilir. Tek kale maç yaptığınız zaman sıkıntı yok. Yiğidi öldürelim hakkı teslim edelim. Kemal Bey’e kızıyorlardı, ‘İYİ Parti’ye 20 milletvekili verdi’ diye ee sen demokratik yollarla İYİ Parti’nin seçime girmesini engelliyordun. Senin yaptığın ayıp, yanlış, demokratik hakkı gasp değil de Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener böyle bir bypass yöntemiyle çözüm önerisi buldu. Bu mu yanlış? İYİ Parti gurup kurdu seçimlere girdi yüzde 10 aldı bir anda dengeler değişti. Rekabetin olduğu yerde kalite olur.”

“Gündemi muhalefet belirliyor”

“ Bunlar alışmıştı kendileri çalıp kendileri oynamaya. 2019’dan itibaren oyun değişti. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Bursa hariç Türkiye’nin 5 büyük ili muhalefetin eline geçti. ‘Nasıl olur?’ diyorlar çünkü gündemi muhalefet belirledi. Eskiden gündemi siz belirliyordunuz. Bekliyorlar ki 6’lı masa dağılsın. AK Parti şunu gördü: Bu 6 parti bir arada olduğu sürece ve çözüm önerilerini vatandaşımıza anlattığı sürece zorlanacaklar. Seçimi kazanamayacaklar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1410976/faik-tunay-artik-dengeler-degisti-secimi-kaybedecekler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.