Sanem Oktar: “Bırakın Türkiye Cumhuriyeti’ni bakkal bile böyle yönetilmez”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, liyakatin ortadan kalktığını ve düşünülmeden alınan kararlar yüzünden devletin işleyişinde aksamalar olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2022, Salı - 13:47
Sanem Oktar: “Bırakın Türkiye Cumhuriyeti’ni bakkal bile böyle yönetilmez”

Sanem Oktar, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Devlet ciddiyetinin ortadan kalktığını anlatan Oktar, “Resmi Gazetede yayınlanan kararnameler kadar düzeltmesi çıkıyor. Çünkü hiçbir şey oturulup düşünülmüyor” dedi.

"Bakkal bile böyle yönetilmez"

Oktar şöyle devam etti: “ Eskiden nasıldı süreçler. Bakan, milletvekili olmanın bir saygınlığı vardı. Vatandaş bir milletvekili seçerdi ve bilirdi ki benim hakkımı koruyacak o temsilcidir. Bir karar alırken yereli dinlerdi. Acaba sorunu neydi, tartışılırdı, bakanların komisyonları vardı. Çalışılırdı, Meclis'e gelirdi. Meclis'te defalarca üzerinden geçilirdi. Yanlışlar düzelir ve son haliyle yasaya dönüşürdü. Şimdi bir grup geliyor, sayın cumhurbaşkanının yanına gidip böyle böyle olması lazım gerektiğini söylüyor "Çok mantıklı" denilip onunla ilgili karar çıkıyor. Sonra birileri geliyor bizi hiç düşünmemişsiniz şu açıdan bakın diyorlar. "Biz bunu unutmuşuz" diyorlar ve ek yapıyorlar. Bakkal bile böyle yönetilmez."

"Ortak aklı ve istişareyi unuttuk"

" Biz koskocaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyoruz. Bu böyle olmaz. Ortak akıl, ortak istişare, süreçlerin çalışması, herkesin dinlenmesi, ortak fayda denilen şeyleri unuttuk. Hızlı karar almak uğruna doğru karar almayı erteledik.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1423270/sanem-oktar-birakin-turkiye-cumhuriyetini-bakkal-bile-boyle-yonetilmez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.