Sanem Oktar: "6'lı masa vatandaşın karnını doyurmak için kurulmuş bir masa"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, 6’lı masanın yönetim krizini dolayısıyla ekonomideki kötü gidişatı sona erdireceğini söyledi.​Oktar,” 6’lı masa tam da vatandaşın karnını doyurmak için kurulmuş bir masa” dedi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2022, Salı - 13:38
Sanem Oktar: "6'lı masa vatandaşın karnını doyurmak için kurulmuş bir masa"

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, 6’lı masanın yönetim krizini dolayısıyla ekonomideki kötü gidişatı sona erdireceğini söyledi.Oktar,” 6’lı masa tam da vatandaşın karnını doyurmak için kurulmuş bir masa” dedi.

Sanem Oktar, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

6’lı masanın sadece sistem değişikliğine odaklandığı ve ekonominin arka planda kaldığı yönündeki  eleştirileri cevaplayan Oktar, “Bu masa hukukun geçerli olduğu, demokrasinin çalıştığı, güven duyulan bir sisteme geçeceğiz diyor. Bu olmadan ekonominin düzelmesi mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

Oktar, “Dünyanın en ekonomistlerini getirin en iyi programları uygulamaya koyun maalesef hukukun işlemediği bir yerde ekonomi düzelmeyecektir” şeklinde konuştu.

İş dünyası önünü göremez ve güven kaybolursa yatırım gelmeyeceğine dikkati çeken Oktar şunları söyledi:

“Tam da vatandaşın karnını doyurmak için kurulmuş bir masa. Çünkü öncelikle şunu kabul etmemiz lazım. Bu ekonomik kriz, bir siyasi, yönetim krizidir. Bugün dünyanın en iyi ekonomistlerini buraya getirin, en iyi programlarını yapın maalesef hukukun işlemediği bir yerde ekonomi düzelmeyecektir. Sözleşme hukukuna aykırı davrandığınız zaman, önünüzü göremediğiniz zaman, güveni kaybettiğiniz zaman aslında düzelmeyecek. Ne yatırımlar gelecek, ne söylenenler bir birini tutacak. O yüzden de öncelikle bu masa bunu sağlıyor. Diyor ki; biz hukukun geçerli olduğu, demokrasinin çalıştığı, güven duyulan bir sisteme geçeceğiz. Bu olmadan ekonominin düzelmesi mümkün değil.”

 Sanem Oktar, Deva Partisi olarak güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme modeli adı altında eylem planları yaptıklarını işsizliği ve enflasyonu nasıl çözeceklerini bildiklerini ve ortaya koyduklarını  vurguladı.

36 yıllık düşmeyen enflasyonun  Deva Partisi Genel Başkanı Ali babacan’ın ekonomi yönetimine gelmesiyle düşürüldüğünü hatırlatan “Bunları nasıl yapacağımızı biliyoruz. Bunlar kolay ama o zemini kurmadığınız zaman istediğiniz programı yapın maalesef çalışmıyor. Hukuk düzeni yoksa ekonomi düzelmiyor” ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1423223/sanem-oktar-6li-masa-vatandasin-karnini-doyurmak-icin-kurulmus-bir-masa
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.