Ankara’da Tarıma Hibe Desteği

Ankara Masası
|
11 Mart 2020, Çarşamba - 21:47
Ankara’da Tarıma Hibe Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Ankara’da tarım ve kırsal alanda hayata geçirilecek 15 projeye hibe desteği sağlayacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörü Güzin Oyman, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD-II) kapsamında yatırım tutarının yaklaşık 75 milyon lira olduğunu belirtti.

TKDK’nın 8'inci başvuru çağrısı kapsamında Ankara'da 15 proje aldıklarını ifade eden Oyman, "Destek verilecek projeler et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin işlenerek pazarlanması, süt toplama merkezlerinin kurulması, meyve-sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması ile balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konularında yürütülüyor." dedi.

Başkent’e AB standartlarında hijyen ve çevre koruma kurallarına uygun, istihdama katkıda bulunacak işletmeler kazandırılacağı ve projelere yüzde 40-50 hibe desteklemesi yapılacağı bildirildi.

IPARD desteklerinden faydalanmaları için yatırımcılara davette bulunan Oyman, “Ankara'ya yüksek standartlı yatırımlar kazandırmak için çağrılarımız devam edecek” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1424/ankarada-tarima-hibe-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.