Hüseyin Çelik'ten Cemal Kaşıkçı tepkisi

Kültür ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesine tepki göstererek "Bizim ülkemizde,Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah" paylaşımında bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ naklin kanuna uygun olduğunu savunmuştu.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 10:02
Hüseyin Çelik'ten Cemal Kaşıkçı tepkisi

AK Parti eski Milletvekilli, Kültür ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Suudi mahkemelerine devredilmesine ilişkin bir paylaşımda bulundu.

" Vah ki vah"

Davanın devredilmesini eleştiren Çelik "Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunîdir ama asla ahlakî ve vicdanî değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz? Bizim ülkemizde,Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…" ifadelerini kullandı.

"Durma ve nakil kanuna uygun"

Sabah saatlerinde bir tweet atan  Adalet Bakanı Bozdağ ise davanın nakledilmesinin kanuna uygun olduğunu savunarak ''Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada Mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir, Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasî hesapla yapılan çarpıtma yorumdur.'' diye yazdı.

Ne olmuştu?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin 26 sanığın yargılandığı davada mahkeme, durma kararı vererek yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrilmesine hükmetmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1426957/huseyin-celikten-cemal-kasikci-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.