Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın perşembe Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’la görüşmesi planlanıyor.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 10:46
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın perşembe Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceği ileri sürüldü.

Olası ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile bölgesel gelişmeleri görüşeceği belirtildi.

Hangi konular masaya yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arabistan'a ziyaretine ilişkin konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Suudi Arabistan ziyareti sırasında Muhammed bin Selman ile bir görüşme olacak. İkili ilişkilerde yaşanan sıkıntılı dönemleri geride bırakarak ekonomi, yatırımlar ve bölgesel konular dahil birçok mesele masaya yatırılacak" dedi.

Körfez ülkeleriyle ekonomik gelişme

Reuters ve AFP gibi yabancı haber ajanslarında yer alan habere göre, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgaliyle birlikte enerji fiyatlarındaki artış Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye itti.

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilişkiler gerilmişti

2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden bu yana gergin olan Ankara-Riyad arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin davayı Suudi Arabistan'a havale etmesiyle iyileşme sinyalleri vermişti. Cinayet sonrasında Prens Selman ve diğer üst düzey Suudi yetkililer, Ankara tarafından cinayete karışmak ve yasal süreci aksatmakla suçlanmıştı.

Suudiler, Ankara'nın bu açıklamalarına, resmi olmasa da Türkiye ürünlerini boykot ederek karşılık vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1453822/cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-suudi-arabistana-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.