Serkan Özcan: "Nureddin Nebati temel iktisat bilgisine bile sahip değil"

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Hazine ve Maliye bakanı Nureddin Nebati’nin temel düzeyde iktisat bilgisine sahip olmadığını söyledi. Özcan, “Nebati'yi konuşmadan ekonomiyi ya da AK Parti'nin bugünkü ekonomi siyasetini konuşamayız” dedi.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2022, Cuma - 16:35
Serkan Özcan: "Nureddin Nebati temel iktisat bilgisine bile sahip değil"

Serkan Özcan, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

İnsanlar, isimler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulan birisi olmadığını belirten Özcan,  “Nureddin Nebati, üzerine konuşulmayacak bir insan değil, özellikle son 4 aylık performanslarına baktığım zaman... Nureddin Nebati'yi konuşmadan ekonomiyi ya da AK Parti'nin bugün ki ekonomi siyasetini konuşamayız” ifadesini kullandı.

Serkan Özcan şöyle devam etti:

“Nureddin Nebati, temel iktisat bilgisine sahip olmayan bir insan”

“ Nureddin Nebati, temel düzeyde iktisat bilgisine sahip olmayan bir insan. Enflasyon, bütün dünyanın problemidir tezini 50 defa çürüttük. Her seferinde karşısındaki insanlar, enayiymiş, bunları başka yerlerden görmüyorlarmış, artık devir internet devri değilmiş, bağımsız kanallarda konuşulmuyormuş gibi, algı operasyonu yapmaya gerek yok.”

Türkiye’de enerji ve gıda fiyatlarından arındırılmış çekirdek enflasyonun yüzde 48 olduğunu belirten Özcan, “Avrupa'ya bakıyorum . Orada yüzde 3. Biz onların 16 katıyız” şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki çekirdek enflasyon Avrupa’nın 16 katı"

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan şunları söyledi:

“ Pandemi nedeniyle emtia fiyatları arttı mı arttı? Rusya- Ukrayna gerginliği sebebiyle gıda fiyatları arttı mı arttı? Bunların hepini kabul ediyoruz, hepsi doğru. Çekirdek enflasyona bakıyorum, Türkiye'deki enflasyondan gıdayı, enerji fiyatlarını çıkarıyorum bakıyorum, Türkiye'de yüzde 48 enflasyon var. Avrupa'ya bakıyorum . Orada yüzde 3. Biz onların 16 katıyız. Gıda ve enerji sadece bizi vurmuyor ki. Almaya, İtalya, Fransa, Amerika ve her tarafı vuruyor. Amerika'da 40 yılın en tepe dediğiniz enflasyon, yüzde 8.5. Çekirdek enfasyon, yüzde 6.5.”

“Türkiye'nin para politikası iflas etti”

 “ Bizde para politikası iflas etti. Sen önce bunu kabul et kardeşim!” diyen Özcan şöyle konuştu:

“ Önce de ki; eylül ayında biz çıktık, Çin modeli dedik, rekabetçi kur dedik, fazi düşerse enflasyonda düşer dedik, faiz ile nasıl uğraşılır dedik, 8 TL idi kur 18 TL3ye çıkardık. Yanlış yapmışız, hata etmişiz özür dileriz de önce.”

“Nasıl güveniyim TL'ye?”

“ Çıkmış Samsun'da anlatıyor. "Vay efendim, Dünya da şey var TL'ye güvenin". Nasıl güveniyim TL'ye?  Sen TL kanaması dursun diye, hazine garantisi verdiğin bir para Türk Lirası. Hazine garantisi, Hazinenin kefaleti olmadan ayakta duramayan bir paraya kim güvenir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1427799/serkan-ozcan-nureddin-nebati-temel-iktisat-bilgisine-bile-sahip-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.