Asgari ücretin 3-4 ay ömrü var

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Asgari ücrete şuanda TÜİK enflasyonuna göre yüzde 50 zam yapıldığını ancak 3-4 ay içerisinde 4 bin 250 TL'nin açlık sınırının altında kalacağını söyledi.
Ankara Masası
|
17 Aralık 2021, Cuma - 12:17
Asgari ücretin 3-4 ay ömrü var

Kurdaki artışın oluşturduğu kırılmayı hükümetinde gördüğünü belirten Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, 'AK Parti şuandaki durumun sonuçlarını görüyor. Kafalarında toplumdaki algı canlanıyor. Bunun içinde dar gelirli olarak adlandırılan kesime yönelik açılımlar yapıp bir şekilde oylarını elinde tutmak istiyor.' dedi.

3-4 ay sonra asgari ücret eriyecek

Asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Özcan şunları söyledi;

'AK Parti'nin yaptığı zammın kendileri için olumlu sonuçlanması için bu kararın ardından hemen sonra seçim kararı da gelmelidir. Ben de verilen zam miktarından memnun oldum. Ama şu enflasyon dalgası ile 3-4 ay içerisinde bu asgari ücret yine açlık sınırının altında kalacak. Dolar dediğimiz şey ekranlarda durduğu gibi durmuyor hayatın tam içinde. Enflasyon paranız artıyormuş gibi gösterir ama sürekli tırtıklar. Bir hükümetin vatandaşına yaptığı en büyük kötülüktür bu. TÜİK rakamlarına göre yüzde 50 zam yaptık deniliyor ama insanları da aptal yerine koymaya gerek yok. İki üç ay sonra o para eriyecek. Yalan olacak.'

Erdoğan'ın 'asgari ücreti neden dolar üzerinden hesaplıyorlar' sözleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete yönelik 'Asgari ücreti neden dolar üzerinden hesaplıyorlar' sözleri ile ilgili de konuşan Özcan;

'Muhalefetin orada yaptığı eleştiri şudur; Siz zammı hangi enflasyon üzerinden yapıyorsunuz? Yüzde 21'lik TÜİK rakamı üzerinden mi? Bir tane yatırımcı bu ülkede TÜİK rakamlarına bakıp yatırım yapıyor mu? Evet zam yapıldı ama neye göre... Burada biz asgari ücreti tabi ki dolar ile euro ile karşılaştıracağız. Çünkü Türk Lirası pul oldu artık. Çünkü bu birimler istikrarlı birimler. Türk Lirası şuanda karşılaştırma yapmak için gerekli kriterleri karşılayabilecek bir durumda değil.' ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1180308/asgari-ucretin-3-4-ay-omru-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.