Özgür Özel: Ekrem İmamoğlu'na sopa gösteriyorlar

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten 4 yıl 1 ay hapis istenmesine ilişkin "Ekrem İmamoğlu’ndan tedirginler. Sopa göstermek istediler." dedi.
Ankara Masası
|
20 Nisan 2022, Çarşamba - 15:02
Özgür Özel: Ekrem İmamoğlu'na sopa gösteriyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Hedef İmamoğlu değil"

"Cezalandırılmak istenen Ekrem İmamoğlu değil" diye Özel " YSK İstanbullu seçmenin iradesine ceza kesiyor. "Siz oyları 25 yıldır Tayyip Bey'e ve onun atadıklarına verdiğinizde bu milli iradeydi. Şimdi başkasına verdiğinizde milli irade kirli irade oldu. Çünkü oylar istenilen kişiye verilmedi. Hadi bakalım bir daha düşünün" dediler. O dönemle ilgili birileri utanacaksa, o kararı alan YSK'dan başkası değildir." dedi.

Özel, Ekrem İmamoğlu hakkında bu kadar zaman geçtikten sonra alınan kararın hazımsızlıktan kaynaklı olduğunu söyledi.

" Bir sopa göstermek istiyorlar"

İktidar cephesinde bir İmamoğlu tedirginliği olduğunu ifade eden Özel, "Bir sopa göstermek istiyorlar. Celladın kılıcını Ekrem İmamoğlu'nun tepesinde tutmak istiyor." diye konuştu.

Özel bu tür girişimlerin İmamoğlu zayıflatmayacağını aksine daha çok güçlendireceğine vurgu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1441307/ozgur-ozel-ekrem-imamogluna-sopa-gosteriyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.