Özgür Özel: Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'nın gerisinde

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partisinin ilk seçimde birinci parti olacağını iddia etti. Özel ittifakların oy oranlarına ilişkin ise "AKP artı MHP, CHP artı İYİ Parti'nin gerisinde" dedi.
Ankara Masası
|
20 Nisan 2022, Çarşamba - 15:35
Özgür Özel: Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'nın gerisinde

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel son oy oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, 2009 seçimlerinden beri sahada olduğunu belirtirken, muhalefete bu kadar desteğin, iktidara karşı ise bu kadar tepkinin yüksek olduğu dönemi hiç görmediğini söyledi.

CHP'nin oy oranının anketlerde yüzde 25 gösterilmesinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Özel, oy oranlarının yüzde 29 ile 32 arasında değiştiğine vurgu yaptı.

İttifakların oy oranlarına ilişkin ise Özel "CHP ile İYİ Parti'nin oylarının toplamı AKP İLE MHP'nin oylarının toplamını 4-5 aydır geçti. Birçok kamu oyuna açık anket var. Bu anketlerin hiç birisinde artık Cumhur İttifakı Millet İtiifakı'nın üzerinde değil. AKP artı MHP, CHP artı İYİ Parti'nin gerisinde." dedi.

"Telefonda HDP seçmeniyim diyebilmek kolay mı"

Anketlerin yüzde 86'sının telefonlarda yapıldığını söyleyen Özel, ülkenin yüzde 75'inin telefonunun dinlendiğini düşündüğünü hatırlattı.  Özel şöyle devam etti;Bugünlerde telefonda HDP seçmeniyim diyebilmek kolay mı telefonda. PKK'lısın diyorlar. İYİ Partiliyim diyorsun, FETÖ'cu diyorlar.

"CHP birinci parti olacak. Kazdıkları kuyuya düşecekler"

Özgür Özel sahada desteğin çok net görüldüğünü, önümüzdeki seçimlerde CHP'nin birinci parti olacağını iddia eden Özel " Bizdeki anketlerde birkaç aydır öyle bir sonuç çıkıyor. Diğer anketlerde de fark çok azalmış durumda. Birinci parti CHP olur. Öyle olacağını düşünmesek seçim yasasının 3 maddesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Öbür maddelerine niye götürmedik. Birinci partiye göre tasarım yapmışlar. Bir sene sonra kazdıkları kuyuya düşecekler." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1441341/ozgur-ozel-cumhur-ittifaki-millet-ittifakinin-gerisinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.