Kemal Kılıçdaroğlu: Liderler adaylığıma engel olmayacak

Gazeteci Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine liderlerin adaylığına karşı çıkmayacağını söylediğini yazdı. Selvi, masadaki en az iki liderin ise Kılıçdaroğlu'nun kazanacağından kuşkulu olduğunu iddia etti.
Ankara Masası
|
05 Eylül 2022, Pazartesi - 09:42
Kemal Kılıçdaroğlu: Liderler adaylığıma engel olmayacak

Haziran 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı kim olacak tartışmaları sürüyor.

Bir numaralı aday CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görülse de altılı masada yer alan liderden Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin net bir açıklama gelmedi.

Ancak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine adaylığına ilişkin 6'lı masada bir sorun beklemediğini ilettiği iddia edildi.

İddiayı köşesine taşıyan gazeteci Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun  ortak cumhurbaşkanı adaylığına diğer liderlerin engel olmayacağını söylediği yazdı.

Selvi, 6'lı masadan en az iki liderin ise Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında kazanacağından kuşkulu olduğunu öne sürdü.

"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu istemiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde istifa etmeye hazırlandığını aktaran Selvi, 'yeni genel başkan kim olacak?' tartışmalarına ilişkin ise şunları yazdı;

1- Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP genel başkanı kim olacak?

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için Faik Öztrak’ı istediği konuşuluyor. Ama Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da isimleri geçiyor. Siyasi yasaklı olmasına rağmen Canan Kaftancıoğlunun da genel başkanlık yarışında etkili olacağı ifade ediliyor.

Ekrem İmamoğlu’nun son dönemlerde Kılıçdaroğlu’na yakınlaşması, “CHP genel başkanlığına aday olacak” şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu düşünmediği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı adaylığından sonra CHP genel başkanlığı için de İmamoğlu’nu istemiyor. Çünkü İmamoğlu’na güvenmiyor. İmamoğlu’nun partiyi elinden alacağını düşünüyor. Süleyman Demirel DYP’yi Tansu Çillere, Turgut Özal ise ANAP’ı Mesut Yılmaz’a kaptırmıştı. O dönemleri bürokrat olarak yakından takip eden Kılıçdaroğlu’nun güvenilir bir isim olarak gördüğü için Faik Öztrak’ı destekleyeceği söyleniyor.

2- Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde ise 6’lı masa ile birlikte devleti nasıl yöneteceğinin hazırlıklarını yürütüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1758075/kemal-kilicdaroglu-liderler-adayligima-engel-olmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.