Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay'dan Garo Paylan paylaşımı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, HDP'li Garo Paylan'a tepki göstererek, 2 sene önce kendisine suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.
Zeliha Demirci
|
24 Nisan 2022, Pazar - 16:30
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay'dan Garo Paylan paylaşımı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın 1915 olaylarının “Ermeni soykırımı" olarak tanınması için TBMM'ye verdiği kanun teklifiyle ilgili sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

2020 yılına ait bir haber görselini paylaşarak, o tarihte aynı konu ile alakalı Paylan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten  Faik Tunay, "Millet olarak eksiğimiz, hatalarımız olabilir ama bu milletin tarihinde SOYKIRIM yok, ordumuz girdiği yeri savaş halinde bile yakmaz, yıkmaz. 23 Nisan günü soykırım teklifini veren milletvekili ile ASAM Sözcüsü olarak daha önce problem yaşamıştık, kendisini kınıyorum, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Tunay'ın paylaştığı haber;

"Aralarında ‘Şehzade’ Orhan Osmanoğlu, komplo teorisyeni Ertan Özyiğit, eski AK Parti milletvekili Halide İncekara ve eski CHP milletvekili Faik Tunay’ın da olduğu Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) yöneticileri Akit ve Yeni Şafak’a tam sayfa ilan vererek, Karabağ konusunda 'HDP’nin ihanetçi tavrı not edilmiştir, Paylan’ın hayasızca sözleri ihanetin belgesidir' dedi. Paylan kendisini hedef gösteren ilan için suç duyurusunda bulundu."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1446490/demokrat-parti-genel-baskan-yardimcisi-faik-tunaydan-garo-paylan-paylasimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.