Berberoğlu’ndan “muhafazakarlar Kılıçdaroğlu’na oy vermez” söylemine yanıt

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, “Muhafazakar kesimin bulabileceği en iyi Cumhurbaşkanı adaylarından birinin Kemal bey olduğunu düşündüğüne eminim” dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 14:46
Berberoğlu’ndan “muhafazakarlar Kılıçdaroğlu’na oy vermez” söylemine yanıt

Enis Berberoğlu, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhafazakar kesimden oy alamayacağına ilişkin söylemlerin hatırlatılması üzerine Berberoğlu şunları söyledi:

“Muhafazakarlarla Ecevit‘ten sonra en iyi ilişki kuran lider Kemal Kılıçdaoğlu”

“Muhafazakarlarla sanırım Ecevit‘ten sonra en iyi ilişki kuran lider Kemal bey oldu. Yani Baykal’ın da hakkını yememek lazım. ‘Anadolu İslamı’ dedi. Çok az kişi bilir bayram namazına giderdi Deniz bey. Şu anda sağlık koşulları elveriyor mu bilmiyorum. Oruç tutardı bütün Ramazan. Fakat dışa karşı hak etmediği bir eleştiriye hedef oldu, iftirasına hedef oldu.”

“Kemal bey Anadolu’da siyasal İslamın kanaat önderleriyle buluşuyor”

“ Kemal bey özellikle bu adalet yürüyüşünden sonra  çok değişik bir pratik geliştirdi. Bugün bizim Anadolu’da yaptığımız gezilerin hemen hemen tamamında  siyasi İslam diyebileceğim kesimden kanaat önderleriyle buluşuyor. Onları özellikle iknaya uğraşıyor. Bu partimizin icraatlarının onlara karşı herhangi bir tehdit oluşturmayacağını anlatmaya çalışıyor Çünkü maalesef iktidarda bulunan güç din ticareti yapıyor, Türkçesi bu.”

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu,Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “muhafazakarlardan oy alamaz” söyleminin muhafazakar kesimden gelmediği yönündeki kanaatini paylaştı.

Berberoğlu şöyle devam etti:

“Muhafazakar kesimin bulabileceği en iyi Cumhurbaşkanı adaylarından biri Kemal bey”

“ Benim Kemal beye itirazın muhafazakar kesimden geldiği konusunda çok ciddi şüphelerim var. Onu kullananlar var bakın dikkat buyurun. Ama muhafazakar kesimin bulabileceği en iyi Cumhurbaşkanı adaylarından birinin Kemal bey olduğunu düşündüğüne eminim. O konuda ikna olmuş gibi duruyorlar.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1454683/berberoglundan-muhafazakarlar-kilicdarogluna-oy-vermez-soylemine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.