DSÖ'den Trump'a aşı yanıtı

Ankara Masası
|
15 Mayıs 2020, Cuma - 16:37
DSÖ'den Trump'a aşı yanıtı

ABD Başkanı Trump'ın "Bu yıl sonuna kadar elimizde bir aşı olacağını düşünüyorum" sözlerine Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris'ten yanıt geldi. Harris, "Kimse bu konuda kesin bir tarih veremez. Fakat güzel haber ise dünyanın dört bir yanında 100 kadar ekipte bilim insanları aşı için çalışıyor." dedi.

Sözcü Harris, BM Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

AA muhabirinin, "ABD Başkanı Trump 'Bu yıl sonuna kadar elimizde bir aşı olacağını düşünüyorum' açıklaması yaptı. Yıl sonuna kadar bir aşı üretileceği beklentisi gerçekçi mi?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Harris, güvenli bir aşı üretilmesi için önlerinde uzun bir süreç olduğunu söyledi.

Harris, "Kovid-19 aşısının ne zaman üretileceği konusunda kimse kesin bir tarih veremez. Fakat güzel haber ise dünyanın dört bir yanında 100 kadar ekipte bilim insanları aşı için çalışıyor" dedi.

"Bu zorlu bir iş"
Harris, "Saptanan antikorların uzun bir süre boyunca pek çok insanda denenerek virüse karşı etkili olup olmadığını öğrenmemiz gerekecek. Bu çok zorlu bir iş." ifadelerini kullandı.

Üretilen aşıların yan etkisi olup olmadığının da test edilmesi gerektiğini ifade eden Harris, "güvenli bir aşının" uzun zaman alacağını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/14555/dsoden-trumpa-asi-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.